Greta Thunberg anunţă sfârşitul lumii VIDEO

Greta Thunberg interpretează rolul unei clarvăzătoare care anunţă sfârşitul lumii, în cel mai recent videoclip al trupei rock Pearl Jam, intitulat "Retrograde".

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 18:14

Greta Thunberg a devenit simbolul luptei împotriva schimbărilor climatice şi a încercat tot felul de mmetode pentru a promova mesajele sale ecologiste, iar acum încearcă prin intermediul muzicii să ne reamintească faptul că vine sfârşitul lumii.

Greta Thunberg cere o nouă direcţie după sfârşitul crizei de coronavirus. „Un singur virus ne poate distruge economiile

În cel mai recent clip al său, „Retrograde”, grupul rock Pearl Jam a decis să apeleze la serviciile tinerei activiste suedeze pentru a interpreta o clarvăzătoare care dezvăluie oamenilor un viitor foarte sumbru pentru planeta noastră.

Videoclipul debutează cu o scenă înfricoşătpare care prezintă un decor ploios şi nocturn, un soare roşu a înlocuit Luna. O maşină se apropie de un grup de magazine, iar bărbatul aflat în automobil deschide apoi uşa cabinetului clarvăzătoarei, unde îl aşteaptă un bol de cristal. Se apropie de el şi începe să vadă viitorul: topirea gheţurilor de pe Terra, alunecări de teren, oraşele New York şi Paris acoperite de ape.

Clarvăzătoarea, căreia i se văd deocamdată doar mâinile, distribuie apoi cărţi de tarot, pe spatele cărora sunt reprezentaţi cei cinci membri ai trupei Pearl Jam, în mijlocul unei mulţimi de necunoscuţi. Dintr-o dată, un val uriaş ia cu el toate cărţile, iar din penumbră apare chipul Gretei Thunberg, care îl priveşte fix pe bărbat.

Catastrofele naturale se produc unele după altele, urşii polari merg pe nisip, iar cangurii încearcă să fugă din calea flăcărilor. Greta-clarvăzătoarea şi protagonistul clipului se privesc o ultimă dată înaintea scenei finale, ce arată un cadru exterior în care un panou luminos afişează mesajul „Va fi nevoie de mult mai mult decât de dragostea obişnuită pentru a repara aceste lucruri”.

„Retrograde” este al patrulea single extras de pe cel de-al 11-lea album de studio al trupei rock americane Pearl Jam, intitulat „Gigaton”, potrivit Agerpres.


loading...
Partenerii noștri