Coronavirus Marea Britanie: Boris Johnson anunţă noi restricţii pentru următoarele trei săptămâni: "Dau o instrucţiune foarte simplă"

Publicat: Luni, 23 Martie 2020 22:57 // Actualizat: Luni, 23 Martie 2020 22:57 // Sursa: romaniatv.net

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat noi restricţii în vederea stopării răspândirii Covid-19, el subliniind că pandemia de coronavirus este cea mai mare ameninţare cu care s-a confruntat Marea Britanie în ultimele decenii.

Începând de luni seară, cetăţenii vor putea ieşi din casă doar pentru cumpărături absolut necesare, pentru motive medicale şi pentru a merge la muncă doar dacă este "absolut necesar".

Oamenii au fost avertizaţi să nu se întâlnească cu prieteni sau membri ai familiei cu care nu locuiesc, poliţia are puteri sporite şi poate da amenzi şi dispersa adunări.

Citeşte şi: Imagini ŞOCANTE din Madrid! Pacienţii infectaţi cu coronavirus aşteaptă lungiţi pe jos pe holurile spitalelor VIDEO

Magazinele care nu vând produse esenţiale vor fi închise, la fel ca şi librăriile, locurile de joacă şi sălile de fitness.

Toate adunările cu mai mult de două persoane, excluzând persoane cu care se locuieşte, sunt interzise, la fel ca şi nunţile şi botezurile.

Premierul spus că aceste restricţii sunt sub o "revizuire constantă" şi sunt valabile pentru trei săptămâni.

"Începând din această seară, trebuie să dau poporului englez o instrucţiune foarte simplă - staţi acasă", a declarat Johnson.

Franţa înăspreşte interdicţiile. Ieşirile, la maxim 1 km de casă, timp de o oră, o singură dată pe zi

Premierul francez Edouard Philippe a anunțat luni noi restricții pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, cu limitarea ieșirilor la maxim 1 kilometru de domiciliu, timp de maxim o oră, și închiderea a piețelor alimentare, scrie AFP.

"Ieșirea pentru plimbarea copiilor sau pentru a face sport trebuie efectuată pe o rază de maxim 1 km, pentru o oră” și o singură dată pe zi, a spus premierul la TF1.

Edouard Philippe a anunțat de asemenea decizia de a "închide piețele deschise". "Dar va fi permis prefecților, cu avizul primarilor, de a oferi derogări de la această interdicție" atunci când piața, în anumite sate, este "singurul mijloc uneori" de a avea "acces la produse proaspete".

Citeşte şi: Imagini ŞOCANTE din Madrid! Pacienţii infectaţi cu coronavirus aşteaptă lungiţi pe jos pe holurile spitalelor VIDEO

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Marea Britanie pandemie coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
05 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H