Imagini ŞOCANTE din Madrid! Pacienţii infectaţi cu coronavirus aşteaptă lungiţi pe jos pe holurile spitalelor VIDEO

Imagini din mai multe spitale din capitala Spaniei au fost făcute publice, iar acestea arată situaţia disperată din sistemul medical spaniol, aflat aproape de colaps.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 15:41

Scenele au fost înregistrate la Spitalul Infanta Leonor și la Spitalul Severo Ochoa de Leganes din capitala spaniolă Madrid, potrivit El Mundo. Într-unul dintre videoclipuri se poate observa cum mai mulți pacienți cu o tuse incontrolabilă stau întinși pe holuri, în timp ce un medic stă în apropriere. Unii dintre pacienți au rezervoare de oxigen.

În Madrid s-a înregistrat 58% din decesele țării, ceea ce a dus la prăbușirea sistemului medical, relatează Daily Mail, citat de Wowbiz.ro.

Din cauza creșterii masive de decese din cauza coronavirusului, Spania riscă să ajungă în situația Italiei.

Numărul deceselor în Spania a crescut luni la 2.182, de la 1.720 câte erau duminică, potrivit ultimelor date comunicate de către Ministerul Sănătăţii. Spania este a doua cea mai afectată țară de coronavirus din Europa, după Italia. Bilanțul a ajuns luni la 33.089 de persoane contaminate cu noul coronavirus.

În România au fost declarate luni 143 de noi de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, bilanțul total ajungând la 576 de cazuri.

Pe teritoriul României, la ora actuală, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate.

Până luni, 23 martie, cinci persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

Citeşte şi: Avertisment cumplit al unui EXPERT din CHINA. Şeful echipei de epidemiologi din Shanghai: când se va încheia pandemia de CORONAVIRUS