Coronavirus: numărul de morţi creşte în China. Au fost confirmate 427 de decese

Numărul de decese cauzate de coronavirus în China a crescut la 427, după ce autorităţile din provincia Hubei au anunţat marţi încă 66 de cazuri de deces, relatează AFP.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 05:52
Coronavirus: numărul de morţi creşte în China. Au fost confirmate 427 de decese

În actualizarea sa zilnică, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, o creştere accentuată a numărului de persoane infectate, cu 2.345 de cazuri noi confirmate în Hubei, centrul Chinei, care este focarul noii epidemii. În total, 19.950 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus în toată China, potrivit statisticilor guvernului central.

Epidemia ar fi apărut în decembrie anul trecut într-o piaţă din capitala provinciei Hubei, Wuhan. Cazuri sunt de asemenea raportate în peste 20 de ţări.

Un deces a fost înregistrat şi în Filipine. Guvernul chinez a declarat că are nevoie urgentă de măşti chirurgicale, de combinezoane de protecţie şi ochelari de siguranţă în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus.

Guvernul chinez a declarat că are nevoie urgentă de măşti chirurgicale, de combinezoane de protecţie şi ochelari de siguranţă în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus.

Coronavirusul, efecte devastatoare în economia Chinei

Economia Chinei a început să arate, luni, după vacanța de anul nou, modul în care este afectată de epidemia de coronavirus care a ucis până în prezent peste 360 de oameni. 56 dintre noile decese au fost înregistrate în provincia Hubei, iar unul în municipalitatea Chongqing, au precizat reprezentanții Comisiei Naționale de Sănătate din China, conform agenției Reuters.

În tot acest timp, unele dintre cele mai importante companii cotate la bursa chineză au pierdut 420 de miliarde de dolari.

Apple, Starbucks și Ikea și-au întrerupt temporar magazinele din China. Centrele comerciale sunt pustii, punând în pericol vânzările unor producători de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum Nike și Under Armour, dar și rețeaua de restaurante fast-food McDonald’s.

Fabricile care produc automobile pentru General Motors și Toyota au înregistrat întârzieri în producție, deoarece așteaptă ca muncitorii să se întoarcă din vacanța de anul nou, care a fost prelungită de guvernul de la Beijing din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus.