Coronavirus: Peste 1.800 de morţi în China, potrivit unui nou bilanţ

Publicat: Marţi, 18 Februarie 2020 06:05 // Actualizat: Marţi, 18 Februarie 2020 06:05 // Sursa: romaniatv.net

Bilanţul epidemiei provocate de noul coronavirus a atins 1.807 morţi în China continentală, după 93 de noi decese în provincia Hubei, potrivit cifrelor oficiale publicate marţi, relatează AFP.

Autorităţile medicale din Hubei, epicentrul epidemiei, au înregistrat marţi 1.807 de noi cazuri de contaminare, în scădere în raport cu ziua precedentă. În total, cel puţin 72.300 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în China continentală.

Autorităţile chineze, care au izolat provincia Hubei pentru a încerca să ţină sub control epidemia, consideră că răspândirea noului coronavirus este pe cale să fie controlată deoarece numărul cazurilor raportate în afara acestei provincii din centrul ţării este în mod clar în scădere de la o zi la alta. 

Două avioane cu cetăţeni americani de pe nava Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, au ajuns în Texas şi California. Printre persoanele evacuate, 14 au avut teste pozitive pentru coronavirus, fiind ţinute separat de restul pasagerilor.

Aproximativ 300 de cetăţeni americani au fost evacuaţi de pe Diamond Princess, urmând să fie ţinuţi în carantină timp de 14 zile, în unităţi militare din Texas şi California.

Cel puţin 40 de americani infectaţi la bordul navei sunt spitalizaţi în Japonia. Circa 350 de pasageri americani se aflau pe Diamond Princess, însă nu toţi au acceptat să plece.

Australia şi Italia au anunţat de asemenea că vor evacuarea cetăţenilor lor, iar autorităţile din Hong Kong vrea repatrierea "cât mai curând posibil" a 330 de pasageri, lucru valabil şi în cazul a 250 de canadieni.

Diamond Princess a fost plasată în carantină de la începutul lunii februarie cu cei 3.711 de pasageri şi membri ai echipajului, după un test pozitiv făcut pe un pasager debarcat la Hong Kong.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bilanţ morţi China China coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H