CORONAVIRUS. Primul preşedinte care intrat în contact direct cu o persoană infectată. Şeful statului e supus testului pentru Covid-19

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte urmează să fie testat pentru Sars-Cov-2 după expunerea la pacienţi infectaţi cu coronavirus, a anunţat joi purtătorul său de cuvânt, în contextul în care mai mulţi oficiali guvernamentali au început să intre în carantină.

12 mart. 2020, 07:20

Deşi nu avea simptome, Rodrigo Duterte este programat să fie testat pentru Covid-19 după ce a fost expus la un oficial care a fost testat pozitiv pentru virus săptămâna trecută, a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Salvador Panelo.

Nouă membri ai guvernului, cinci parlamentari şi trei primari au intrat joi voluntar în carantină după ce au fost de asemenea expuşi la un pacient testat pozitiv. Filipine a înregistrat până acum 49 de cazuri și două decese.

Citeşte şi Preşedinte al Colegiului Medicilor din Italia, mort de coronavirus. Doctorii din Peninsulă sunt în stare de şoc

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că simptomele cele mai comune ale infectării cu Covid-19 este febră, tuse uscată şi dificultăţi la respiraţie. Aproximativ 80% dintre cei infectaţi prezintă „simptome uşoare”, mai spune OMS, aproximativ 14% prezintă „simptome severe”, iar 5% ajung în stare critică.