Preşedinte al Colegiului Medicilor din Italia, mort de coronavirus. Doctorii din Peninsulă sunt în stare de şoc

Şeful medicilor italieni din regiunea Varese, Roberto Stella, a murit la doar trei zile după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Roberto Stella avea 67 de ani, iar decesul a survenit în urma unor complicaţii respiratorii.

12 mart. 2020, 07:03
Preşedinte al Colegiului Medicilor din Italia, mort de coronavirus. Doctorii din Peninsulă sunt în stare de şoc

Roberto Stella era preşedintele Colegiului Medicilor din Regiunea Varese şi era medic la Busto Arsizio. El a murit la un spital din Como. Știrea a fost confirmată de primarul orașului Busto Arsizio, Emanuele Antonelli.

Citeşte şi Tom Hanks şi soţia sa, confirmaţi cu CORONAVIRUS: „Ne simţeam puţin obosiţi”

Roberto Stella era medic generalist şi a contactat virusul împreună cu un coleg, dar starea lui se agravase în ultimele ore. „Serviciul Național Lombard de Sănătate şi medicina din Varese au pierdut un îndrumător atent, prieten sigur, muncitor pasionat şi neobosit, iar pacienții au pierdut un prieten și un bărbat care avea grijă nelimitată faţă de ei. Ordinul medicilor și stomatologilor  din Varese este aproape de familia doctorului Stella şi își exprimă condoleanțele cele mai îndurerate„, se arată într-un comunicat.

Citeşte şi ŞOC în ITALIA! Un super star de la Juventus Torino, diagnosticat cu CORONAVIRUS

Italia este cea mai afectată ţară de coronavirus din Europa şi a doua din lume, după China, cu un total de 827 de decese, 196 dintre ele într-o singură zi, miercuri. De asemenea, 12.462 de italieni sunt infectaţi, majoritatea în Lombardia.