CORONAVIRUS. Primul vaccin împotriva virusului chinezesc va fi gata peste un an şi jumătate

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat că primul vaccin pentru combaterea coronavirusului va fi gata peste un an şi jumătate.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 15:30
CORONAVIRUS. Primul vaccin împotriva virusului chinezesc va fi gata peste un an şi jumătate

Vaccinul se va numi COVID-19, a mai precizat șeful OMS, la reuniunea de la Geneva. El a explicat că s-a avut în vedere evitarea stigmatizării și orice altă denumirea ar fi putut fi lipsită de acuratețe.

Epidemia coronavirus reprezintă o „mare amenințare” pentru restul lumii, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, înaintea reuniunii de la Geneva. El a făcut un apel în sensul colaborării oamenilor de știință în ceea ce privește cercetarea virusului și dezvoltarea unor vaccinuri sau medicamente care să combată infecția.

Citeşte şi Un bărbat nu şi-a lăsat fiul să plece în vacanţă din cauza CORONAVIRUSULUI. Cazul a ajuns în INSTANŢĂ. Ce au hotărât judecătorii

„În condițiile în care 99% din cazuri sunt înregistrate în China, rămâne în continuare o urgență pentru țara respectivă, însă una care reprezintă o mare amenințare pentru întreaga lume”, a spus directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, chiar în deschiderea reuniunii de la Geneva, la care participă peste 400 de cercetători și reprezentanți ai autorităților din diverse țări, chiar din China și Taiwan, în regim de videoconferință, potrivit Hotnews.

Peste 100 de persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus, iar numărul total al deceselor a ajuns la 1.013. În China sunt peste 42.600 de cazuri de îmbolnăvire. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că răspândirea cazurilor de infecţii cu coronavirus între persoane care nu au fost în China ar putea fi „scânteia care devine un incendiu mai mare”, iar oamenii nu trebuie să permită ca epidemia să scape de sub control.


loading...
Partenerii noștri