Un bărbat nu şi-a lăsat fiul să plece în vacanţă din cauza CORONAVIRUSULUI. Cazul a ajuns în INSTANŢĂ. Ce au hotărât judecătorii

Un bărbat din Braşov nu şi-a mai lăsat fiul să plece în vacanţă din cauza epidemiei de coronavirus. Băiatul trebuia să plece în Insulele Canare împreună cu mama lui. Cazul a ajuns pe mâna judecătorilor. 

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 14:11
Un bărbat nu şi-a lăsat fiul să plece în vacanţă din cauza CORONAVIRUSULUI. Cazul a ajuns în INSTANŢĂ. Ce au hotărât judecătorii

Bărbatul din Braşov a fost obligat de judecători să-şi lase fiul să plece în vacanţă împreună cu mama lui. Acesta refuzase să-şi dea acordul din cauza epidemiei de coranavirusului. Copilul este în custodia celor doi, iar potrivit înțelegerii, trebuie să își exprime acordul notarial atunci când copilul părăsește țara, „cu condiția de a-și comunica reciproc data plecării, destinația, perioada și data întoarcerii în țară”, se arată în motivarea instanței.

La primul termen de judecată, tatăl copilului a spus că a fost informat despre vacanța programată, dar nu i-au fost date detalii despre locul în care vor sta copilul sau date exacte. Bărbatul a invocat și faptul că băiatul este elev în clasa pregătitoare, dar și „epidemia de coronavirus ce s-a răspândit la nivel mondial”.

Citeşte şi Panică la metrou, de teama coronavirusului. O farsă scăpată de sub control a creat o adevărată isterie VIDEO

„A refuzat să exprime acest acord dat fiind faptul că minorul se află în cursul anului școlar, fiind înscris în clasa pregătitoare, pentru că reclamanta nu a făcut dovada sejurului în Insulele Canare, dar și pentru că la nivel mondial oamenii se confruntă cu epidemia de coronavirus”, se arată în motivarea instanței.

Instanța a decis să admită cererea femeii și l-a obligat pe tată să își dea consimțământul: „Instanța constată că reclamanta a depus la dosar înscrisuri privind achiziționarea unui pachet turistic pentru un sejur în Insulele Canare (…), dar și faptul că nu există date suficiente cu privire la faptul că prin călătoria în Spania și în Italia sănătatea și integritatea fizică a minorului ar fi puse în pericol din cauza epidemiei de coronavirus, acest risc putând exista și în România”.


loading...
Partenerii noștri