CORONAVIRUS ROMÂNIA: Riscaţi amendă dacă duceţi partenerul cu maşina la serviciu? Răspunsul oficial al Poliţiei Române

Mulți români se întreabă dacă este legal să își transporte soțul/soția cu mașina, spre serviciu, pe perioada stării de urgență de pe teritoriul României. Reprezentanții Poliției Române vin cu precizări în acest sens.

30 mart. 2020, 08:33
CORONAVIRUS ROMÂNIA: Riscaţi amendă dacă duceţi partenerul cu maşina la serviciu? Răspunsul oficial al Poliţiei Române

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Ministrul de Interne marcel Vela a anunţat duminică noi măsuri „dure” în contextul pandemiei de coronavirus, precizând că este greu momentul prin care trecem. Ministrul a adăugat că aceia care nu respectă carantina vor fi reintroduşi în carantină şi vor plăti costul cazări. De asemenea, în blocuri vor fi amplasate dispozitive cu soluţii dezinfectante, iar bătrânii de peste 65 de ani pot ieşi din casee şi în afara intervalului 11-13. Ce se ăntâmplă însă atunci când soţul sau soţia vor să îşi conducă partenerul la muncă pentru a evita zonele aglomerate?

Cât de mult ne putem îndeparta de domiciliu fără să fim amendaţi. Răspunsul Poliţiei Române

CORONAVIRUS ROMÂNIA. ”Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță. O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații etc)”, se arată în răspunsul Poliției Române, la întrebarea „Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?”. 

ANUNŢ IMPORTANT pentru TOŢI ŞOFERII pe timpul STĂRII DE URGENŢĂ! E obligatoriu şi în starea de urgenţă