Coronavirus România. Spital privat, transformat în unitate suport COVID-19

Spitalul privat Pelican din Oradea va aloca 46 de paturi pentru pacienţii cu COVID-19, din care 20 sunt la Terapie Intensivă. Ca urmare a aceste măsuri, judeţul Bihor va avea 64 de paturi ATI pentru pacienţii cu SARS-COV-2 şi un incubator pentru bebeluşi.

12 nov. 2020, 19:40
Coronavirus România. Spital privat, transformat în unitate suport COVID-19

Coronavirus România.

Încă un spital privat din România devine unitate medicală suport COVID-19 în condiţiile în care România a înregistrat o explozie a numărul de cazuri noi zilnice. Este vorba despre Spitalul privat Pelican din Oradea.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Ţiplea, a desemnat Spitalul Pelican ca unitate medicală suport Covid-19 pentru judeţul Bihor. În urma hotărârii CJSU, numărul paturilor de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) alocate pentru pacienţii Covid-19 la nivelul judeţului Bihor va creşte la 65, din care 1 incubator pentru infanţi”, a transmis, joi, Prefectura Bihor.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 12 noiembrie 2020. Noi date îngrijorătoare: 10.142 de cazuri noi, 122 de decese, record la ATI

„În urma aprobării deciziei, judeţul Bihor va avea 64 de paturi ATI şi un incubator alocate pacienţilor Covid-19, după cum urmează:

– 34 paturi ATI şi 1 incubator în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu”;

– 10 paturi ATI în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea;

– 20 de paturi ATI în cadrul Spitalului Pelican Oradea”, a precizat Prefectura.

Coronavirus România. Hotărârea va fi înaintată Ministerului Sănătăţii şi va deveni efectivă la data actualizării Ordinului Ministrului Sănătăţii de aprobare a Listei Spitalelor Covid-19.

 

Coronavirus România. Primul spital privat transformat în unitate suport COVID-19

Spitalul Polaris aflat în comuna Baciu, judeţul Cluj, a fost prima unitate medicală privată transforma în unitate specializată în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Spitalul este localizat în imediata apropiere a municipiului Cluj Napoca și are o capacitate de 180 de locuri.

 

Două spitale private din Prahova au cerut acordul MS pentru a trata pacienţii cu coronavirus

Două spitale private din judeţul Prahova ar putea trata pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus. Prefectul Cristian Ionescu a declarat, pentru AGERPRES, că a fost solicitat Ministerului Sănătăţii să fie introduse în circuitul de gestionare a cazurilor COVID-19. Cele două unităţi sanitare ar urma să pună la dispoziţia autorităţilor 30 de paturi pentru cazurile uşoare şi medii ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Stare de alerta. Alexandru Rafila: Măsurile de închidere a școlilor și piețelor NU au fost discutate cu specialiștii