CORONAVIRUS SPANIA O mare parte dintre locuitorii Madridului nu mai au voie să iasă din cartierele în care domiciliază

Autorităţile spaniole îndeamnă locuitorii Madridului să nu iasă din case decât pentru urgenţe şi să-şi limiteze contactele la persoanele care le sunt cele mai apropiate, pentru a preveni agravarea epidemiei de coronavirus, informează AFP, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 16:14
CORONAVIRUS SPANIA O mare parte dintre locuitorii Madridului nu mai au voie să iasă din cartierele în care domiciliază

Acest apel vine la o zi după reintrarea în vigoare a unor restricţii de circulaţie în câteva cartiere din Madrid. Cele peste 850.000 de persoane vizate de aceste restricţii (din cei 6,6 milioane de locuitori ai regiunii) nu au dreptul să iasă din cartierul în care-şi au domiciliul decât pentru motive întemeiate, precum mers la serviciu, la medic sau la studii, îngrijirea persoanelor dependente sau pentru a răspunde unei convocări legale.

Totodată, a fost limitat numărul persoanelor care se pot strânge într-un loc, fie el public sau privat. Astfel, nu se pot aduna mai multe de 10 persoane în acelaşi loc.

Citeşte şi Proteste violente în Columbia, după ce poliţia a electrocutat şi omorât în bătaie un bărbat. El încălcase restricţiile privind pandemia

Preşedinta regiunii Madrid, Isabel Diaz Ayuso, a declarat că executivul regional ia în calcul extinderea restricţiilor şi în alte părţi ale capitalei spaniole. ‘‘Vom face tot ce este necesar pentru a opri virusul, dar dorim să vedem mai întâi în câteva săptămâni rezultatele în zonele supuse restricţiilor. Până atunci, studiem unde să aplicăm alte restricţii”, a precizat Ayuso.

Cartierele madrilene în care se aplică aceste restricţii au înregistrat în ultimele două săptămâni peste 1.000 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, o incidenţă de cinci ori mai mare faţă de ansamblul Spaniei.