CORONAVIRUS. Suedia depăşeşte pragul de 1.000 de morţi

Potrivit bilanțului oficial publicat marți de autoritățile sanitare, noul coronavirus a provocat moartea a peste 1.000 de persoane în Suedia de la începutul crizei, scrie AFP. 

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 13:57
CORONAVIRUS. Suedia depăşeşte pragul de 1.000 de morţi

Bilanţul este acum de 1.033 de morţi şi de 11.445 de cazuri de persoane infectate oficial înregistrate în această ţară de 10,3 milioane de locuitori, care a adoptat măsuri mai relaxate decât majoritatea ţărilor europene pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului.

Din cele 11.445 de cazuri confirmate de COVID-19, 497 au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore. În prezent, 915 bolnavi de COVID-19 se află la terapie intensivă.

În Suedia, restricţiile sunt mai lejere, astfel că, spre deosebire de cetăţenii din multe state europene, suedezii pot de exemplu să meargă la restaurant sau la frizer şi încă îşi pot trimite copiii mici la şcoală.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 14 aprilie. 246 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul total al infectaţilor a ajuns la 6.879

În cazul vârstnicilor, Suedia a optat mai degrabă pentru o strategie de izolare şi tratare a lor în locul unor decizii generale de izolare şi distanţare socială, acestea din urmă limitându-se la măsuri precum interzicerea adunărilor cu mai mult de 50 de persoane, recomandarea evitării călătoriilor sau încurajarea liceelor şi universităţilor (închise de la jumătatea lunii martie) să apeleze la cursurile la distanţă, potrivit Agerpres. 

Suedia are o abordare liberală în măsurule luate pentru prevenirea COVID-19. Autorităţile suedeze fac apel mai ales la responsabilitatea individuală. Însă, pe măsură ce epidemia se extinde, această abordare este tot mai criticată.

Citeşte şi: STARE DE URGENŢĂ prelungită cu 30 de zile în România. Klaus Iohannis: „Am emis decretul”. Care sunt noile restricţii