Coronavirus: Un operator de telefonie reduce cu 100% tarifele pentru angajaţii care muncesc de acasă

Un operator de telefonie din România anunţă o măsură de urgenţă pentru companiile afectate de oprirea economiei din cauza epidemiei de coronavirus, inclusiv sprijinirea angajaţilor care muncesc de acasă, cărora le oferă o reducere de 100%, timp de o lună, la extraopţiunea de servicii de voce mobilă şi internet 4G nelimitat.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 07:07
Coronavirus: Un operator de telefonie reduce cu 100% tarifele pentru angajaţii care muncesc de acasă

Telekom Romania oferă comunicaţii nelimitate, cu o reducere de 100%, tuturor clienţilor companii care au planuri tarifare cu trafic inclus, timp de o lună, începând de astăzi. Extraopţiunea va putea fi activată din aplicaţia de management al contului MyAccount Telekom, în câţiva paşi simpli, fără niciun cost suplimentar sau constrângeri contractuale, scrie Adevarul.ro.

Citește și: Cum obtin firmele afectate de coronavirus certificate pentru situatie de urgenta. Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial

La expirarea perioadei de valabilitate, extraopţiunea se va dezactiva automat, iar clienţii vor reveni la beneficiile iniţiale. Ulterior, ei vor avea posibilitatea să aleagă în continuare această extraopţiune, contracost, apelând numărul de telefon 1921 sau direct din aplicaţia MyAccount Telekom.

Acesta este modul nostru de a sprijini mediul de afaceri din România, prin măsuri concrete, cu aplicabilitate limitată. Vom analiza în continuare modul în care vom putea contribui la supravieţuirea industriilor cele mai afectate precum şi la revenirea companiilor din ţara noastră la nivelul optim de funcţionare.

Este un angajament de loialitate al Telekom Romania faţă de companiile din România, faţă de antreprenori, manageri si faţă de angajaţii lor. În acelaşi timp, este o promisiune de a ţine România conectată, de a a sprijini afacerile să treacă peste această perioadă cât mai uşor, contribuind astfel la continuitatea activităţii lor”, a declarat Ovidiu Ghiman, Directorul Executiv Comercial Segment Business.

Citește și: S-a aflat de unde a adus „pacientul zero” COVID-19 în Marea Britanie. „Toţi erau transpiraţi, locul ideal de transmitere a unui virus”

De la declanşarea stării de urgenţă în ţara noastră, în 16 martie 2020, Telekom Romania a lansat o serie de oferte, instrumente şi facilităţi prin care susţine activitatea antreprenorilor, a sistemului educaţional şi a instituţiilor statului, implicate în gestionarea crizei, după cum le-a enunţat Ovidiu Ghiman, Directorul Executiv Comercial Segment Business: ”videoconferinţe de la partenerii strategici, Cisco şi Microsoft. Telekom Romania a extins ofertele comerciale lansate la începutul anului pentru antreprenorii care se vor porta, atât online, cât şi offline, până pe 17 mai 2020, şi care optează pentru abonamentul Freedom 5.

Astfel, clienţii companii vor beneficia de conectivitate mobilă nelimitată, voce şi internet 4G, cu 100% reducere din costul abonamentului în primele şase luni de la portare”.