Coronavirus. Un tata a inventat un costum de protectie pentru bebelusi inspirat dintr-un joc celebru

Un tată din China a creat un ”costum de siguranță împotriva coronavirus” pentru a-și proteja bebelușul să se contamineze cu COVID-19 în timp ce află afară.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 13:25

Costumul este echipat cu un purificator care livrează aer curat filtrat și cu o mănușă sterilă care permite părinților să își mângâie copilul fără a-l atinge în mod direct. Costumul are atașat și un monitor care detectează și arată calitatea aerbului din cabină. De asemenea, afișează și densitatea dioxidului de carbon și temperatura din interior.

Citește și: China a început testarea unui vaccin pe aproximativ 100 de voluntari

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a proiectat carcasa de protecție pentru a o folosit în momentul în care iese cu copilul la aer.

„Este foarte incomod când trebuie să vă duceți copilul în locuri care nu au aer curat, de exemplu, la spital”, a spus Bai Ying într-un videoclip pe care l-a încărcat pe platforma video de scurt-metraj chinezesc Douyin.

Soluția bărbatului a venit în contextul în care bebelușii au sistemul imunitar mai slab, iar purtarea unei măști de protecție nu reprezintă o soluție.

”Deoarece bebelușii au un sistem respirator mai slab, purtarea unei măști ar putea provoca o lipsă de oxigen pentru ei”, a declarat pentru presa locală designerul de interior din Shanghai.

Designul costumui este parțial inspirat din jocul video ”Death Stranding”.

”Mă simt foarte mândru că oamenii îmi aprobă designul, de parcă am transformat ceva din lumea virtuală în viața reală”, a adăugat acesta.

Bărbatul a contact un producător pentru a realiza mai multe produse după ce mai multe persoane s-au oferit să cumpere dispozitivul.

„Nu vreau să fiu un influencer în social media, dar vreau ca designul și produsele mele să ajute mai multe persoane”, a spus Bai Ying.

La nivel global, virusl COVID-19 a infectat peste 300.000 de persoane, iar numărul morților a depășit 13.200.