Coronavirusul a declanşat deja criza economică. În Italia se vând bunurile la amanet pentru a cumpăra mâncare

Criza economică s-a instalat deja în Italia. Oamenii formează deja cozi la casele de amanet, în timp ce în SUA, cei simpli, rămași fără locurile de muncă, se tem că nu vor mai avea cu ce să își plătească ratele și chiriile.

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 08:53
Coronavirusul a declanşat deja criza economică. În Italia se vând bunurile la amanet pentru a cumpăra mâncare

Totul în timp ce bursele americane înregistrează pierderi după pierderi, în ciuda pachetului de măsuri pentru stimularea economiei promis de administrația Trump.

Pe o stradă lăturalnică din Torino, mai multi oameni stau la coadă în fața unei case de amanet.

Citeşte şi Dezastru pe piaţa muncii: 800.000 de contracte de muncă au fost suspendate până la 1 aprilie

Din cauza pandemiei, mulți și-au pierdut locurile de muncă și sunt nevoiți să renunțe la bunuri de valoare ca să facă rost de bani pentru mâncare sau alte produse de strictă necesitate.

Dacă suntem aici, este pentru că trebuie să venim aici. Ce putem face la amanet? Fie reînnoim contracte, fie amanetăm ceea ce avem!

Sunt mulţi oameni care sunt înfometaţi, care nu au de lucru, ce pot să facă? Vin aici să-şi amaneteze bijuteriile. Ai aur, îl amanetezi, îţi dau banii, apoi vii să îl răscumperi. Asta e tot”, spune un italian, potrivit stirileprotv.ro.

Tot mai mulţi americani au intrat în şomaj

Și peste ocean au apărut primele semne ale unei recesiuni economice. Bursele au început din nou pe minus, milioane de oameni și-au depus actele pentru șomaj, iar mulți dintre ei se tem că vor rămâne fără un acoperiș deasupra capului în zilele următoare.

Citeşte şi: ŞOMAJ TEHNIC. Câţi bani primeşte în mână fiecare disponibilizat

Jas Wheeler, locuitor Burlington, Vermont: ”Am fost concediată din cauza pandemiei de COVID-19. Sunt îngrijorată cum o să-mi plătesc chiria şi, în acelaşi timp, abia am luat un credit pentru o casă, aşa că nu ştiu cum o să plătesc prima rată, pe 1 mai”.

Jade Brooks, locuitor Boston, Massachusetts: ”Şi după ce mama şi-a pierdut locul de muncă full-time, cea mai mare frică a noastră e că vom fi daţi afară şi vom ajunge pe străzi”.

Guvernul american a promis că va oferi cetățenilor afectați de repercusiunile economice ale pandemiei câte 1.200 de dolari, ca să îi ajute să treacă peste această perioadă.