Coronavirusul a suferit aproape 200 de mutaţii. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că nu există motive să ne temem

Oamenii de ştiinţă au descoperit aproape de 200 de mutaţii genetice ale noului coronavirus, scrie Mediafax. Acest lucru îi ajută să afle în ce fel se adaptează virusul atunci când se transmite de la om la om. De asemenea, cercetătorii dau asigurări că nu există motive să ne temem de aceste mutaţii.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 15:18
Coronavirusul a suferit aproape 200 de mutaţii. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că nu există motive să ne temem

Oamenii de ştiinţă au analizat schimbările genetice ale virusului SARS Cov-2 prin analizarea genomului a mai mult de 7.500 de segmente prelevate de la pacienţi infectaţi din toată lumea. Astfel, ei au descoperit 198 de mutaţii care au avut loc mai mult de o singură dată. Unul dintre coautorii studiului este de părere că noul coronavirus nu se transformă mai repede sau mai încet decât era de aşteptat şi nici nu devine mai periculos.

Citeşte şi Medicii sunt surprinşi de cât de parşiv poate fi coronavirusul. Unii pacienţi se comportă normal, dar radiografiile lor arată groaznic

În principiu, nu avem de ce să ne temem de aceste mutaţii. Virusurile se schimbă, evoluează, suferă mutaţii, iar cele mai multe dintre aceste schimbări sunt absolut neutre. Am identificat un număr de mutaţii care se repetă de mai multe ori, în diferite rădăcini ale virusului. Ele ar putea reflecta, într-o anumită măsură, adaptarea la gazda umană. Dar, la acest stadiu, vreau să clarific, nu există dovezi că avem segmente mai virulente sau mai transmisibile”, a declarat Francois Balloux, cercetător la Institutul de Genetică al University College of London.

Schimbările genetice identificate la virusul SARS Cov-2 nu erau distribuite în întreg genomul. Unele dintre acestea aveau foarte puţine mutaţii, iar cercetătorii sunt de părere că acele părţi invariabile ale virusului ar putea fi primele ţinte ale vaccinurilor create pentru a-l neutraliza.


loading...