Coronavirusul ar putea fi răspândit şi prin folosirea gelului antibacterian. Substanţa care favorizează infecţia

Epidemia de coronavirus a stârnit panică în lumea întreagă, iar tot mai mulţi oameni au recurs la diverse produse pentru a se apăra împotriva microbilor. Specialiştii avertizează că gelul antibacterian pentru curăţarea mâinilor ar putea afecta stratul natural de floră al pielii care ne protejează împotriva infecţiilor dacă este folosit în exces. 

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 09:54
Coronavirusul ar putea fi răspândit şi prin folosirea gelului antibacterian. Substanţa care favorizează infecţia

Tot mai mulţi oameni au recurs la gelurile antibacteriene pe bază de alcool pentru alcool pentru curăţarea mâinilor, având în vedere răspândirea epidemiei de coronavirus. Deşi igienizarea mâinilor cu gel antibacterian poate reduce riscul transmiterii virusului Covid-19, specialiştii susţin că folosirea în exces a acestor tipuri de produse poate creşte riscul de contractare a acestei infecţii.

Un reprezentant al unei companii de produse chimice a declarat că gelurile pe bază de alcool ar putea îndepărta flora pielii, stratul natural de protecţie împotriva microbilor.

„Este necesar să ne spălăm pe mâini şi să folosim gelurile antibacteriene pentru a diminua transmiterea noului virus, însă folosirea acestora în exces nu este indicată”, a precizat specialistul, conform Daily Mirror

În mod normal, gelurile antibacteriene conţin alcool în proporţie de 60% şi până la 95%, fiind concepute pentru a ţine departe bacteriile şi virusurile.

Citeşte şi: Efectul coronavirusului asupra femeilor însărcinate. Avertismentul medicilor despre riscul infectării bebeluşilor

O concentraţie prea mare de alcool afectează, însă, nivelurile de uleiuri naturale din epidermă, iar astfel pielea se deshidratează şi devine uscată.

„Pielea uscată poate deveni un teren prielnic pentru bacterii şi, de asemenea, creşte riscul ca virusurile să se infiltreze prin mici leziuni. Pentru a preveni infecţia, este mult mai important să ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun mai mult de 30 de secunde într-o manieră eficientă decât să o facem de mai multe ori pe zi”, spun experţii.

După spălare, uscarea mâinilor este o etapă la fel de importantă. Mâinile ude pot produce afecţiuni la nivelul pielii care contribuie la contractarea virusurilor.

Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor din Marea Britanie le recomandă oamenilor să dezinfecteze şi suprafeţele pe care le ating cel mai frecvent, precum birourile, telefoanele, tastaturile, tabletele, toaltele sau clanţele uşilor.

Citeşte şi: Interviu EXCLUSIV cu românul infectat cu CORONAVIRUS. Mărturii de pe patul de spital