Coronavirusul face din nou ravagii în Italia. Au fost raportate aproape 100.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Pandemia de coronavirus face, din nou, ravagii în Italia. Autorităţile au raportat marţi, 22 martie, aproape 100.000 de noi infectări şi 197 de decese.

22 mart. 2022, 22:42
Coronavirusul face din nou ravagii în Italia. Au fost raportate aproape 100.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Coronavirusul face din nou ravagii în Italia. Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi 96.365 de noi cazuti de coronavirus, comparativ cu cifra de 32.573 înregistrată în ziua precedentă.

Coronavirusul face din nou ravagii în Italia

Citeşte şi EXCLUSIV Revin restricţiile în România? Alexandru Rafila, anunţ de ultimă oră: „S-a intensificat transmiterea. Ne aflăm din nou la o rată de reproducere a infecţiei în jur de 1”

Şi numărul deceselor a crescut de la 119 la 197, informează Reuters. Începând din februarie 2020, Italia a înregistrat 158.101 de decese asociate COVID-19, ţara situându-se astfel pe al doilea loc în Europa, după Marea Britanie şi pe locul opt la nivel mondial.

Până în prezent, în Italia au fost raportatate 13,99 milioane de cazuri de COVID-19.

Numărul pacienţilor aflaţi în spital diagnosticaţi cu COVID-19 – fără a-i include pe cei internaţi la terapie intensivă – a fost marţi de 8.969, în creştere de la 8.728 în ziua precedentă.

Au fost înregistrate 47 de noi cazuri de internare în unităţile de terapie intensivă, în creştere de la 31, luni. Numărul total al pacienţilor de la terapie intensivă a scăzut la 455 de la 463 în ziua anterioară.

Aproximativ 641.896 de teste pentru depistarea COVID-19 au fost efectuate cu o zi înainte, comparativ cu 218.216 în ziua precedentă, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Studiul care arată că trei doze de vaccin anti-COVID reduc semnificativ riscul de deces şi de formă gravă a bolii

Citeşte şi OMS spune de ce a crescut numărul de cazuri de covid în Europa: Multe ţări au ridicat restricţiile prea „brutal”

Potrivit unui studiu realizat de Facultatea de Medicină a Universităţii din Hong Kong (HKU), ambele tipuri de vaccinuri anti-COVID-19 disponibile în Hong Kong sunt foarte eficiente împotriva dezvoltării unei forme grave a bolii provocate de coronavirus şi reduc riscul de deces asociat COVID, relatează Xinhua.

Studiul publicat marţi a analizat eficacitatea celor doua vaccinuri disponibile pentru administrare în Hong Kong – Sinovac şi Comirnaty, folosind date de la pacienţii cu COVID-19 din Hong Kong care au fost vaccinaţi, potrivit agerpres. 

Datele din cadrul studiului au arătat ca trei doze de vaccin Sinovac sau Comirnaty au o eficacitate similară împotriva formelor grave ale bolii şi a mortalităţii cauzate de COVID-19.

Pentru prevenirea riscului de deces, ambele vaccinuri au o eficacitate de peste 98% în cazul pacienţilor cu vârsta peste 60 de ani. În ceea ce priveşte prevenirea dezvoltării unei forme severe de boală, eficacitatea vaccinurilor a depăşit 97% pentru pacienţii cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani şi pentru cei peste 60 de ani.

Echipa de cercetare de la HKU a afirmat că eficacitatea administrării a trei doze de vaccin anti-COVID-19 este evidentă indiferent de tipul de vaccin