EXCLUSIV Revin restricţiile în România? Alexandru Rafila, anunţ de ultimă oră: „S-a intensificat transmiterea. Ne aflăm din nou la o rată de reproducere a infecţiei în jur de 1”

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă privind evoluţia pandemiei în România. Ministrul Sănătăţii a declarat că după relaxarea restricţiilor s-a intensificat transmiterea virusului SARS-COV-2.

22 mart. 2022, 21:39
EXCLUSIV Revin restricţiile în România? Alexandru Rafila, anunţ de ultimă oră: „S-a intensificat transmiterea. Ne aflăm din nou la o rată de reproducere a infecţiei în jur de 1”

Alexandru Rafila, semnal de alarmă privind evoluţia pandemiei în România. Ministrul Sănătăţii a declarat că, deşi numărul infectărilor cu coronavirus este în creştere, momentan nu se ia în calcul impunerea din nou a restricţiilor.

Alexandru Rafila, semnal de alarmă privind evoluţia pandemiei în România

Ministrul Sănătăţii a declarat că începând cu data de 9 martie, ziua în care România a renunţat la restricţii, s-a intensificat transmiterea virusului SARS-COV-2. Rafila a mai precizat că indicat ar fi fost ca renunţarea la restricţii să se facă etapizat.

Citeşte şi Când revin restricţiile în România. Avertismentul medicilor: „Pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an”

„Nu e vorba de valul 6, este vorba despte continuarea valului 5, datorita faptului ca lumea a simtit acesta eliberare legata de orice fel de precautii. Începând cu 9 martie s-a intensificat transmiterea. Cred ca perioada restrictiilor a trecut. Ne aflam in perioada in care responsabilitatea şi informarea corecta sunt raspunsurile la acest val.

Încurajam testarea, am pastrat toate masurile medicale care sa nu permită o crestere a numarului de cazuri grave.

Propunerea noastra de ridicare etapizata a restrictiilor ar fi controlat mai bine numărul de cazuri. Ma refer la utilizarea mastii în continuare in spatiile interioare şi în mijloacele de transport. Cred ca asta ar fi incetinit transmiterea. Acum ne aflăm din nou la o rata de reproducere a infectiei în jur de 1, probabil ca o sa depasim si aceasta rata. Important este sa o tinem sub control. Instaurarea unor restrictii depaseste competenta si puterea Ministerului Sanatatii. Continuam să recomandam oamenilor sa poarte masca atunci cand se afla in mijloacele de transport in comuna, să mentina distanta, sa se spele pe mâini.

Ne bazăm pe responsabilitate, pe informare, poate o sa avem mai mare succes”, a declarat ministrul Sănătăţii la România Tv.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.140 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 2.904 mai multe față de ziua anterioară. 623 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, potrivit MS.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 391 de persoane au
fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.858 cu 184 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 443 de persoane, cu 12 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 443 de pacienți internați la ATI, 395 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 204 sunt minori, 202 fiind internați în secții, cu 10 mai puțin decât în ziua anterioară și 2 la ATI, cu 1 mai puțin decât în ziua anterioară.

Citeşte şi Pandemia COVID revine în forţă. China a raportat primele decese după mai bine de un an. Austria reintroduce restricţii