Coronavirusul loveşte puternic Europa. Majoritatea ţărilor au raportat RECORD de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Țările europene raportează zilnic zeci de mii de infectări cu coronavirus. Numărul cazurilor de la Terapie Intensivă crește, iar tot mai multe persoane mor în urma infectării cu COVID.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 21:22
Coronavirusul loveşte puternic Europa. Majoritatea ţărilor au raportat RECORD de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Autoritățile au anunțat cifre record în Olanda, Germania, Rusia, Ucraina, Ungaria, Polonia, Austria, România, și Statele Unite. Medicii din întreaga Europa, dar și Statele Unite ale Americii se simt copleșiți de volumul de muncă și imploră cetățenii să respecte măsurile.

Conform doctorului Henry Paridaens, biolog la Liège Citadelle Hospita, pe 27 octombrie, rate de pozitivare a testelor din Belgia a fost de 60%.

Citește și:Anunţul cercetătorilor! Noua mutaţie a coronavirusului nu afectează eficacitatea vaccinului

Un alt medic din același spital a transmis persoanelor care nu respectă măsurile să vină pentru o zi în spital, pentru a putea pacienții care nu pot respira, dar și pe cei care mor singuri.

”Mesajul meu e ăsta: toţi cei care nu respectă regulile, care fac propaganda anti-măști, să vină să petreacă o zi în spital alături de mine. Să vadă pacienţi care nu pot respira şi pentru care nu putem face mare lucru. Să-i vadă izolaţi de familiile lor, să-i vadă murind singuri” , a declarat acesta.

În ultimele 24 de ore, aproape 26 de mii de italieni au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. O mie dintre ei au ajuns la spital, iar 125 la terapie intensivă. Cadrele medicale sunt pe cale să cedeze fizic şi psihic.

”La început, ne-am confruntat cu urgența sanitară mondială. Acum suntem în război de-a dreptul. Obosiţi, prea puţini, bolnavi, fără resurse suficiente. Cred că uneori tragem de noi să rezistăm doar pentru acel mulţumesc de la pacienţii salvaţi” , a declarat Dr. Silvana di Florio, Spitalul Vergata.

Citește și:Belgia revine la CARANTINĂ până în luna decembrie. Noi restricţii

Între timp, în Franta a intrat în vigoare carantina naţională menită să încetinească numărul de noi cazuri de covid. Măsura carantinării a fost adoptată și în Belgia și Spania. 

În România au fost raportate 6.546 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore după efectuarea a 36.335 de teste. De asemenea, în prezent se află în spitale 11.236 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 917 sunt la Terapie Intensivă, cel mai mare număr de până acum. Alte 103 persoane infectate cu SARS-COV2 au murit.  

Situația devine din ce în ce mai dramatică în toată Europa, iar numărul de cazuri COVID crește zilnic. Recent a fost descoperită o mutație a coronavirusului care, conform cercetărilor, s-a extins în Europa. Cu toate acestea, cercetării susțin că mutația nu va afecta eficacitatea vaccinului pentru COVID deoarece vaccinul vizează părți specifice ale virusului care nu sunt afectate de această mutație.