Coşmar în bucătărie pentru Gordon Ramsay: Celebrul bucătar a pierdut contractul la un restaurant

Lui Gordon Ramsay, cel mai faimos bucătar din lume, nu i se va mai reînnoi contractul la restaurantul londonez  Claridge's, pe care l-a condus în ultimii 12 ani.

28 feb. 2013, 19:41
Coşmar în bucătărie pentru Gordon Ramsay: Celebrul bucătar a pierdut contractul la un restaurant

Gordon Ramsay s-a retras din negocierile pentru un nou contract, întrucât durau prea mult, susţine bucătarul.

Celebrul chef conducea restaurantul încă din 2001. În ianuarie 2010, restaurantul Claridge’s, ce aparţine de hotelul Mayfair, a pierdut steaua sa Michelin, după ce bucătarul şef Mark Sargeant şi-a dat demisia.

Apoi, restaurantul s-a clasat pe locul doi în topul restaurantelor dezamăgitoare şi pe locul patru în cel al restaurantelor extrem de scumpe.

Ramsay, cunoscut din emisiunea Kitchen Nightmares (Coşmaruri în bucătărie), a spus atunci că restaurantul doreşte să ofere meniuri mai ieftine şi mai simple pentru că oamenii sunt în recesiune.

Clienţii localului erau, însă, îngrijoraţi că restaurantul a intrat în declin întrucât Ramsay îşi petrece mai mult timp filmând diverse emisiuni şi deschizând restaurante în alte ţări decât în bucătăria de la Claridge’s.

„Am decis să încheiem contractul lui Gordon Ramsay cu Claridge’s în iunie 2013, după o colaborare fantastică în ultimii 12 ani. Dorim să mulţumim tuturor oaspeţilor noştri pentru susţinere, dar a simţit că este momentul să profite de alte oportunităţi şi investiţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Gordon Ramsay Holdings.

Managerul general al restaurantului a declarat că „simte că a venit timpul pentru o nouă direcţie”.

Ramsay a avut în ultimii cinci ani probleme şi cu propriile restaurante: în 2008, restaurantul cu stea Michelin La Noisette, din Londra, s-a închis după numai doi ani de existenţă. În 2009 a vândut restaurantele Maze din Los Angeles şi Praga, în 2010 pe cel din Africa de Sud, în 2011 pe cel din Melbourne, iar în 2012 pe cel din Qatar.