Coşmar pentru mama unui bebeluş cu grave probleme cardiace din Suceava. O falsă poliţistă a lăsat-o fără banii strânşi pentru operaţii

Momente terifiante pentru mama unui bebeluş de trei luni din localitatea suceveană Ostra care are nevoie de trei operaţii pentru că are cu grave probleme cardiace. Femeia a fost înşelată de o tânără din Gura Humorului care a pretins c-ar fi poliţistă şi i-a promis că o poate ajuta să depună dosarul la casa de asigurări pentru ca băieţelul să fie operat în străinătate.

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 07:31
Coşmar pentru mama unui bebeluş cu grave probleme cardiace din Suceava. O falsă poliţistă a lăsat-o fără banii strânşi pentru operaţii

Abia câteva zile mai târziu, a aflat că tânăra căreia i-a dat suma de 2.300 de euro în mai multe tranşe are la activ condamnări pentru înşelăciune, cu mod de operare asemănător.

Pentru a fi convingătoare, Andreea Rotari i-ar fi trimis victimei un document fals prin care pretindea că este poliţistă, relatează Monitorul de Suceava.

Cosmina Sitar a adus pe lume un băieţel care are probleme grave la inimă şi are nevoie de trei operaţii. Mama susţine că a fost contactată printr-un intermediar, de o persoană care i-a spus că este polițist și poate să îi facă dosarul pentru operații. Ea a susţinut că vocea părea a fi mai degrabă a unui bărbat, iar ulterior a primit şi un „atestat judiciar” din care a înţeles că ar fi vorba despre un poliţist încadrat la Poliţia municipiului Suceava în „cadrul rutier”. Hârtia s-a dovedit a fi, de fapt, un fals, precizează sursa citată.

Rudele mamei au strâns bani, s-au şi împrumutat şi au virat sumele prin cont bancar aşa zisului poliţist. Mai mult, Cosmina are martori care spun că i-a dat bani suspectei. 

Mama copilaşului a precizat că tânăra care i-a promis că o va ajuta este tunsă scurt şi are fizionomie de bărbat

După ce a mers la Poliţie, a aflat că cea căreia i-a dat 2.300 de euro este Andreea Rotari, o tânără de 23 de ani din Gura Humorului, care a mai fost condamnată la închisoare pentru înşelăciune.

De câteva zile, suspecta nu mai răspunde la telefon și nici pe Facebook, conform Monitorul de Suceava.

Cum a mai acţionat falsa poliţistă din Gura Humorului

În 2016, pe când avea 19 ani, Andreea Rotari a păcălit două femei cărora le-a promis că le va găsi locuri de muncă în Poliţie.

Tânăra a profitat de faptul că la acea vreme foarte mulţi suceveni s-au înscris la concursuri de admitere în structurile Poliţiei şi a profitat de naivitatea victimelor.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava au primit o sesizare despre aceste înşelăciuni din partea unei femei în vârstă de 41 de ani, din municipiul Suceava. Aceasta a reclamat că o anume Andreea Rotari a înşelat-o cu suma de 17.400 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie-aprilie 2016, suspecta, sub pretextul că este poliţistă, i-a spus femei că îi poate găsi un post de secretară la Poliţie. Mai mult, pentru a scoate mai mulţi bani, i-a promis aceleiaşi femei că îi va găsi un post de agent în poliţie şi fiicei sale.

Convinsă că tânăra are influenţă printre şefi din poliţie, victima a livrat suma de bani amintită în mai multe tranşe.

Poliţiştii monitorizau deja cazul, astfel că la întâlnirea dintre cele două a fost organizat un flagrant. Andreea Rotari a fost prinsă, într-un centru comercial din Suceava, în timp ce primea suma de 650 de lei în bancnote marcate. 

Ulterior, poliţiştii au mai identificat o victimă înşelată în acelaşi mod. Este vorba despre o femeie în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, căreia i-a pretins la 27 martie 2016 suma de 6.400 de lei, pentru angajarea în Poliție.

Andreea Rotari a fost reținută doar 24 de ore, după care a fost cercetată în libertate, sub control judiciar.

Tribunalul Suceava i-a aplicat inițial o pedeapsă de 1 an, 10 luni și 10 zile de închisoare pentru trafic de influență, însă la apel pedeapsa a fost transformată în una cu suspendare.

Scandal în Bucureşti, mascaţii au intervenit cu focuri de armă şi gaze lacrimogene la o petrecere în stradă în zona Rahova VIDEO