Coşmarul unei tinere de 19 ani, agăţată la o petrecere. A fost terorizată două luni de un bărbat ce i-ar putea fi tată

Coşmarul unei tinere de 19 ani, agăţată la o petrecere. A fost terorizată două luni de un bărbat ce i-ar putea fi tată, cu 18 ani mai mare. Individul a fost arestat.

17 dec. 2019, 13:46
Coşmarul unei tinere de 19 ani, agăţată la o petrecere. A fost terorizată două luni de un bărbat ce i-ar putea fi tată

La 19 ani, viața pentru o tânără din Iași părea perfectă, scrie bzi.ro. Ca fiecare tânăr, Ioana iubea petrecerile și nu ezita să participe la astfel de evenimente de câte ori avea ocazia. La sfârșitul lunii august, Ioana a făcut cunoștință, la o petrecere, cu un individ cu 18 ani mai în vârstă decât ea. Au vorbit și au făcut schimb de contacte, ambii fiind din Pașcani. Nici prin cap nu i-a trecut tinerei atunci că acela este de fapt începutul unui coșmar ce avea să devină realitate. Ioana a vorbit de atunci de mai multe ori cu bărbatul pe nume Georgel Groza. Individul se pare că făcuse o obsesie pentru tânără, iar în momentul în care aceasta a început să-l evite, și-a ieșit din minți și a trecut la amenințări.

Citeşte şi Fotbalist din liga a doua, acuzat de viol de o tânără de 18 ani. Totul a început într-un club. Ce spun anchetatorii

Coșmarul a început din luna octombrie

Din luna octombrie a acestui an, tânăra a început să fie terorizată de-a dreptul. A fost amenințată cu moartea și chiar lovită de individul care a așteptat-o la scara blocului unde locuia. Groza nu se ferea să o amenințe pe tânără față în față, iar când nu avea această ocazie, o suna sau îi trimitea mesaje pe telefon. Picătura care a umplut paharul a fost la începutul lunii decembrie, când Ioana a fost lovită de Georgel Groza. Imediat după aceea, pe data de 13 decembrie, a făcut o sesizare către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC).
A fost plasat sub control judiciar

În aceeași zi, polițiștii au pus mâna pe individ și l-au reținut pentru 24 de ore.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, hărțuire și lovire sau alte violențe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna octombrie 2019, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Pașcani, ar fi amenințat frecvent, în mod direct și prin intermediul telefonului, o tânără, de 19 ani, din municipiul Pașcani, cauzându-i o stare de temere, iar la data de 2 decembrie, ar fi lovit-o pe aceasta”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Georgel Groza a fost plasat sub control judiciar

Groza a fost reținut, iar mai apoi a fost plasat sub control judiciar.

„În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 decembrie, bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă”, a mai precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Pentru tânără coșmarul este aproape de final. Totuși, Groza ar putea continua șirul de amenințări. Nu ar fi însă o alegere foarte bună. Dacă va continua să facă asta, pentru faptele sale ar putea sta în spatele gratiilor ani grei.