Coşmarul unui proprietar, persoane necunoscute i-au vândut casa de peste 150.000 de euro. Depăşită de situaţie, poliţia i-a transmis că nu-l poate ajuta

Un bărbat din Anglia a avut parte de șocul vieţii sale când s-a întors acasă şi a găsit-o complet goală, fără mobilier, după ce locuinţa a fost vândută de persoane necunoscute.

03 nov. 2021, 12:36
Coşmarul unui proprietar, persoane necunoscute i-au vândut casa de peste 150.000 de euro. Depăşită de situaţie, poliţia i-a transmis că nu-l poate ajuta

După ce a fost alertat de vecini, reverendul Mike Hall a mers cu mașina la Luton, unde a nimerit în pline lucrări de reconstrucție ale locuinţei și, mai rău, un nou proprietar, care i-a spus că a cumpărat casa. O investigație a BBC relevă că identitatea domnului Hall a fost furată și folosită pentru a vinde casa și a încasa banii. Poliția i-a spus inițial proprietarului de drept că nu este fraudă, dar acum investighează cazul.

Mike Hall, care se afla de ceva vreme departe de proprietate și lucra în nordul Țării Galilor, a relatat că a primit un apel de la vecinii săi în data de 20 august, aceştia spunându-i că cineva se află în casa sa și toate luminile sunt aprinse. În dimineața următoare, el a condus glonţ până la faţa locului, pentru a se convinge dacă ce i-au spus vecinii este adevărat.

Citeşte şi Surpriză de proporţii! Mirel Joacă Bine, românul presupus mort într-un jaf în Italia, este viu şi a fost victima unui furt de identitate

„M-am dus la ușa din față, am încercat cheia şi nu a funcționat, dar mi.a deschis un bărbat”, a declarat el, pentru BBC Radio 4. „L-am împins într-o parte și am intrat în locuinţă. Chiar nu știam ce face acolo. Am avut un şoc atunci când am văzut casa complet goală. Mobilierul, covorul, draperiile – totul – erau în afara proprietății”, a adăugat el. Bărbatul i-a spus că face lucrări de reconstrucție şi redecorare, la care Mike Hall i-a răspuns: „Nu am vândut casa. Aceasta este încă proprietatea mea”. Hall a sunat la poliție, dar constructorul a plecat și s-a întors cu tatăl noului proprietar, care a spus că a cumpărat casa terasată în iulie, adăugând: „Acum este proprietatea mea!”.

Mike Hall a continuat: „Am accesat online documentația de carte funciară, pentru a afla al cui nume apare… Şi, de fapt, din 4 august apare numele acestui bărbat. La acel moment, poliția ne-a spus: Nu mai putem face nimic, aceasta este o chestiune civilă; trebuie să părăsiți casa și să vă contactați avocații. Să mi se spună de poliție că nu s-a comis o infracțiune a fost pur și simplu incredibil„.

Citeşte şi Furt de peste două milioane de euro, în numele lui Elon Musk. Înşelătorie de amploare cu criptomonede

BBC l-a pus pe Mike Hall în legătură cu echipa de fraudă a poliției din Bedfordshire, care a început o anchetă.
O purtătoare de cuvânt a spus că nu au avut loc arestări. Casa a fost vândută noului proprietar pentru 131.000 de lire sterline (154.000 euro) de către o persoană care s-a dat drept Mike Hall, iar poliţia investighează cine este această persoană.