Fotbalist gabonez, suspectat de furt de identitate. Susține că s-a născut în 1990, dar mama sa a murit în 1986

Mijlocaşul gabonez Guelor Kanga este acuzat de furt de identitate de către Confederaţia Africană de Fotbal, în urma unei plângeri depuse de Federaţia Congoleză de Fotbal.

15 ian. 2024, 09:28
Fotbalist gabonez, suspectat de furt de identitate. Susține că s-a născut în 1990, dar mama sa a murit în 1986

Guelor Kanga (33 de ani) este un internaţional gabonez care se află în mijlocul unui scandal iscat între federaţiile de fotbal din Congo şi Gabon. Conform unei plângeri depuse Federaţia Congoleză de Fotbal, Guelor Kanga ar fi, de fapt, Kiaku Kiaku Kiangana, cetăţean congolez născut în ziua de 5 octombrie 1985, la Kinshasa, în timp ce Kanga s-ar fi născut la Oyem, în Gabon, la 1 septembrie 1990.

Federaţia Congoleză a acuzat Federaţia din Gabon, încă din aprilie 2021, că aceasta din urmă ar fi falsificat actele jucătorului, oferindu-i o nouă identitate şi „întinerindu-l” cu patru ani, deşi mama lui Kanga/Kiaku Kiaku ar fi decedat în anul 1986.

Citește și: Antrenorul lui Tottenham nu-i dă nicio șansă. Abia ajuns la Londra, fundașul a aflat că Postecoglou nu se bazează pe el

Confederaţia Africană a preluat cazul în mai 2021, iar acum, în pragul startului Cupei Africii pe Naţiuni, urmează să îl audieze pe Guelor Kanga, pe care l-a acuzat de furt de identitate.

Guelor Kanga a jucat până acum, în Europa, pentru echipele Rostov, Steaua Roşie Belgrad – unde evoluează actualmente – şi Sparta Praga. El are 64 de selecţii şi 2 goluri marcate pentru Gabon, iar în palmaresul său figurează patru titluri şi trei cupe în Serbia, şi câte o cupă atât în Cehia, cât şi în Rusia.

Citește și: Gică Hagi, în topul celor mai bogați oameni din România. E acționar principal la Farul Constanța și are mai multe investiții imobiliare