Cosmeticele naturale – da sau ba?

Tocmai atunci când sunt mai multe opțiuni intervine confuzia. Cosmeticele sunt la rândul lor produse naturale, organice sau sintetice și ca prim factor de departajare pentru mulți este prețul. De fapt, ceea ce natura ne-a oferit este sursă infinită pentru sănătate, deci implicit pentru a hrăni pielea sau a remedia diverse aspecte cu care aceasta se confruntă.

11 dec. 2020, 15:24
Cosmeticele naturale – da sau ba?

Cosmeticele naturale au marele avantaj de a nu conține parabeni, conservanți, ingrediente sintetice ce abundă adesea în rețetele de produse clasice de pe rafturile magazinelor. Pentru cei care sunt mai riguroși în alegerea de cosmetice naturale si bio, Vitamix vine cu o gamă diversă de opțiuni. Odată ce ați încercat, știți sigur că de la această sursă veți găsi produse ce mențin acest standard.Cum știu că un produs cosmetic este naturalTrebuie înțeles mai întâi de toate cum aceste tipuri de cosmetice se diferențiază în rândul altor variante. Au la bază materii prime regenerabile, provenite din culturi ecologice. Cosmeticele naturale nu au impact asupra mediului, au impact minim privind mediul și poluarea, implicit ambalajele sunt realizate după principiul acesta, de a nu afecta mediul.Le găsiți adesea într-un magazin naturist sau în magazine, dar în secțiuni speciale, semnalate la raft prin simboluri specifice. Cosmeticele naturale au ca ingrediente active uleiurile esențiale sau cel mai adesea extractele de plante. Pot conține de asemenea și grăsimi vegetale și nu extract de petrol, parafină sau petrolatum, așa cum veți găsi adesea pe etichetele produselor clasice.O altă diferență notabilă este că termenul de valabilitate este mai scurt, datorită conținului din care lipsesc conservanți și alte ingrediente sintetice.De ce aș alege produsele naturale, implicit cosmeticele naturale, bioDesigur că totul roiește în jurul interesului tău suprem de a avea piele îngrijită, catifelată, de a preveni semnele de îmbătrânire precoce, de a contracara efectele unor factori climatici asupra pielii sau a poluării asupra pielii tale. Oricând vei consuma produse naturiste și vei aplica pe pielea ta cosmetice naturale vei avea numai beneficii.

  • Fără iritații și reacții alergice

Cei cu piele sensibilă sau alte particularități ale pielii cunosc imediat un efect al produselor nepotrivite. Dar cele naturale nu vin cu reacții alergice, poate doar în cazurile de fond alergic la un produs anume.

  • Fără chimicale, parabeni

În aparență îngrijesc pielea, însă pe termen lung efectele nu sunt de conservare a frumuseții.

  • Hrănește-ți pielea în profunzime

Pielea tenului are nevoie de hrană, de vitamine, minerale și nutrienți care să îi mențină elasticitatea, textura sănătoasă și aspectul pe măsură. Cosmeticele naturale au acest efect.Până la urmă, suntem ceea ce alegem. Cosmeticele naturale sunt un manifest pentru darul naturii pe care trebuie să îl folosim, au o acțiune blândă, dar sigură, eficientă. Nu putem opri timpul în loc, pentru ca tenul și pielea să fie ferme ca în tinerețe, însă putem susține sănătatea pielii elastice, care nu se ridează atât de ușor, cu produsele potrivite de îngrijire.Descoperă la vitamix.ro o gamă vastă de produse de acest fel, cosmetice bio, produse de îngrijire pentru adulți, dar și pentru copii, suplimente alimentare. Altfel spus, Vitamix își propune să fie un univers al produselor ce contribuie activ la sănătatea ta și starea de bine, din interior și la exterior de asemenea. Alege calitatea produselor pe care le folosești cu regularitate, zi de zi.