Cosmin Cernat îşi motivează demisia şi explică: Anexa „pitită” e aprobată de UEFA

Fostul şef al Departamentului Sport din TVR a trimis o scrisoare către paginademedia.ro în care spune că le-a prezentat personal contractul membrilor Consiliului de Administraţie al televiziunii publice.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 13:13
Cosmin Cernat îşi motivează demisia şi explică: Anexa „pitită” e aprobată de UEFA

Cosmin Cernat, fostul director al Departamentului Sport din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, a explicat într-o scrisoare, pentru paginademedia.ro, motivele care l-au determinat să părăsească televiziunea publică.

„După săptămâni întregi, în care o parte a presei, extrem de tabloidizată, a considerat că trebuie să ridice piatra (mai degrabă cataroaie) şi să arunce, într-un excerciţiu de o frenezie diabolică, vecin cu schizofrenia, în instituţii şi oameni, am decis să mă retrag din televiziunea publică”.

El a ţinut totodată să sublinieze că activităţile legate de cedarea unor meciuri de la Euro 2012 către Dolce Sport s-a făcut într-o transparenţă totală: „Mi se pare ULUITOR, cum după luni de zile, diverşi membri din Consiliul de Adminstraţie al TVR continuă să mă acuze sau să mă intrebe despre contracte, când există consemnată în stenograme informarea departamentului sport despre ambele contracte (…) Anexa “pitită” e aprobată de UEFA, sosită de la EBU şi trimisă tot atunci către Romtelecom. Mai mult, în ultima şedinţă a CA, chiar înainte de începerea EURO 2012, personal le-am prezentat membrilor CA contractul. Şi asta este consemnată în stenograme!„.

Totodată, el a confirmat despărţirea de televiziunea publică: „Excludere mea din ” lotul olimpic” pentru Jocurile de la Londra, parafată de un for “superior” COSR, mă va face un telespector fidel al productiilor TVR pe care le-am imaginat în cele mai mici detalii. Cu respect pentru colegii din TVR şi pentru oamenii care mi-au privit emisiunile si mi-au ascultat comentariile vreme de două decenii”.