Cosmin Olăroiu explică cum au reuşit chinezii să scape de coronavirus

Antrenorul lui Jiangsu Suning, cel mai bine plătit tehnician român, a povestit într-un interviu pentru Adevărul cum este viaţa în China, acolo unde campionatul de fotbal urmează să înceapă, după ce a fost amânat de două ori.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 05:14
Cosmin Olăroiu explică cum au reuşit chinezii să scape de coronavirus

Olăroiu este din luna martie în China, acolo unde trebuia să înceapă Superliga pe 18 aprilie, startul fiind amânat de la data iniţial prevăzută, 22 februarie. Însă a fost nevoie de un plan care să reducă riscul de infectare, astfel că oficialii chinezi au gândit un nou format al Superligii, care face ca deplasările să nu mai fie la fel de lungi.

Românul a povestit cum este acum viaţa în China, după ce vârful epidemiei a trecut şi a explicat cum va arăta noul format al campionatului chinez.

„Relaxată (n. r. viaţa chinezilor). Pentru ei, lupta cu noul coronavirus e ca şi câştigată. Mai apar nişte cazuri, dar foarte puţine şi, de obicei, sunt „de import”. Şi iau imediat măsuri. Dacă vorbim de mici focare, izolează zona în care apar cazurile respective. În rest, în oraşe, în viaţa de zi cu zi, totul a revenit la normal.

Uite, noi, de luni, am venit aici, la Dalian. Noul campionat are două grupe de câte opt echipe. Noi, cei de la Jiangsu, suntem în grupa A şi ne vom juca meciurile la Dalian.

Stăm la acelaşi hotel cu celelalte şapte echipe care fac parte din grupa A a campionatului. Fiecare echipă ocupă un etaj al hotelului. Regulile sunt foarte stricte şi se respectă la milimetru. Purtăm mască în spaţiile închise, ne spălăm des pe mâini, avem soluţii dezinfectante la noi, în geantă, mereu.

Apoi, dacă vreun jucător sau oficial de la o echipă vine la etajul unde suntem noi cazaţi, automat, primeşte două etape de suspendare! Dar, oricum, nu se pune problema ca cineva să facă aşa ceva, fiindcă aici regulile nu se discută. Se respectă şi atât.”, a declarat Oli.

Citeşte şi: Două noi cazuri de COVID-19 la Universitatea Craiova! Ce se întâmplă acum cu echipa din Bănie