Cosmina Păsărin, Aylin Cadîr şi Sânziana Negru, operatoare în centrele de închiriere biciclete FOTO

Toamna a venit cu surprize pentru utilizatorii serviciului de închiriere biciclete Cicloteque şi nu numai. Bucureştenii care s-au plimbat zilele trecute în Parcul Titan şi au vrut să-şi închirieze o bicicletă au avut ocazia să dea nas în nas cu Aylin Cadîr, Cosmina Păsărin sau Sânziana Negru. Pentru câteva ore, fetele au luat locul operatorilor din centre şi le-au făcut treaba, în scopul de a promova mersul pe bicicletă şi beneficiile acestuia.

RomaniaTV.net
21 oct. 2012, 08:52

Cicloteque este primul sistem de închiriere biciclete din România şi în cei aproape cinci ani de funcţionare a avut o contribuţie importantă la schimbarea mentalităţii opiniei publice referitor la bicicletă şi mersul pe bicicletă. În scopul promovării mersului pe bicicletă, Cicloteque pregăteşte mereu surprize utilizatorilor, dar şi celor amatori de mers pe bicicletă. Acest serviciu este pus la dispoziţia bucureştenilor de către Asociaţia MaiMultVerde.

Cei care au vrut să profite de ultimele zile călduroase ale acestui an şi să se plimbe cu bicicleta au avut ocazia să le întâlnească la centrul Cicloteque din Parcul Titan pe Cosmina Păsărin, Aylin Cadîr sau Sânziana Negru. Fetele au fost, pe rând, operatoare în centre, aşa că le-au închiriat biciclete amatorilor de mişcare în aer liber. Ele au discutat cu utilizatorii, le-au verificat bicicletele ca să se asigure că totul este în regulă şi apoi le-au înmânat doritorilor.

„Le mulţumesc prietenilor de la Asociaţia MaiMultVerde pentru că mi-au dat ocazia să  joc rolul operatorului într-un centru Cicloteque şi să mă întâlnesc cu toţi iubitorii de mişcare. Ştim cu toţii cât de sănătos şi eficient este mersul pe bicicletă şi mai ales cât este de important să le lăsăm moştenire generaţiilor următoare un aer cât mai curat”, a declarat Cosmina Păsărin.

Cosmina, Aylin şi Sânziana au plusat cu o plimbare pe bicicletă alături de câţiva clienţi fideli ai centrelor Cicloteque. Însă, cel mai norocos a fost un căţeluş. Mare iubitoare de animale, Sânziana Negru nu i-a rezistat micuţului patruped şi l-a luat la plimbare în coşul bicicletei. Chiar dacă s-au distrat pe cinste, fetele nu au putut să nu remarce aleile înguste pe care trebuiau să îl împartă cu ceilalţi oameni din parc şi pistele pe care se înghesuiau atât biciclişti, cât şi roller-i şi pietoni sau mame cu copii în cărucioare.

„Mi se pare foarte frumos cum, în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi oameni merg cu bicicleta. Şi cred că în mare parte, acest lucru se datorează şi campaniilor organizate de ONG-uri precum MaiMultVerde. Sper ca în viitorul apropiat autorităţile să facă din această capitală una „bike friendly”, a declarat Aylin Cadir. „Mereu mi-a placut să mă plimb cu bicicleta şi în Bucureşti este destul de greu să faci asta. Asociaţia MaiMultVerde ne dă o mână de ajutor în sensul acesta şi mă bucur că astfel avem ocazia să ne facem auziţi. Reacţiile celor din parc au fost variate, dar am fost surprinsă să văd foarte mulţi tineri dornici să se plimbe cu bicicleta!”, a completat Sânziana Negru.

Centrele sunt deschise în fiecare zi a săptămânii între orele 12.00 şi 21.00 şi de la 10.00 la 22.00 în week end. Închirierea bicicletelor se poate face direct în centre şi online pe site-ul www.cicloteque.ro, urmând trei paşi simpli: înregistrarea, crearea unui cont şi plata prin e-payment sau online banking. Tarifele sunt foarte avantajoase: 10 lei/oră pentru închiriere test sau 5 lei pe oră pe baza unui abonament. Împreună cu bicicleta, utilizatorul primeşte şi echipamentul de protecţie necesar (antifurt, cască de protecţie, genunchiere, mănuşi). Pentru studenţi, şomeri şi pensionari, tarifele sunt reduse la jumătate. După închiriere bicicletele pot fi returnate în oricare dintre centrele Cicloteque deschise.