Cosmos, Prinţul Ţiganilor, a fost reţinut cu scandal pentru trafic de droguri VIDEO

Scandal, luni noapte, în faţa Parchetului din Iaşi. Cosmos Tănase, supranumit "Prinţul Ţiganilor", unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din oraş, a fost reţinut pentru trafic de droguri. Rudele au venit pentru a-i susţine nevinovăţia şi şi-au vărsat supărarea pe jurnalişti. Avocatul lui Cosmos Tănase spune că o decizie de arestare preventivă nu ar fi justificată în lipsa unor probe concrete.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 06:20
Cosmos, Prinţul Ţiganilor, a fost reţinut cu scandal pentru trafic de droguri VIDEO

Luni noapte, interlopul a fost ridicat de mascaţi şi dus la Parchet, unde a fost audiat timp de două ore. Cosmos Tănase este acuzat că ar fi condus o reţea care introducea în ţară droguri aduse din Spania.

„E povestea tipică. Se vorbeşte despre droguri, dar lipsesc drogurile. Nici la percheziţia corporală, domiciliară, nici la percheziţia autoturismului sau în alte locuri pe care le frecventa nu s- a găsit niciun fel de drog”, a declarat Marius Striblea, avocatul lui Cosmos Tănase.

Cosmos Tănase a primit mandat de arestare pentru 24 de ore. La aflarea veştii, rudele interlopului au devenit agresive. Au fost potolite, însă, repede de poliţiştii şi jandarmii.

„Cosmos Tănase a fost reţinut pentru că se preferă varianta lărgirii nepermis de mari a cercului de suspecţi. Domnul Cosmos Tănase este acuzat că ar face parte dintr-un grup care face trafic de droguri, dar când s-au făcut percheziţii la casa sa, a mamei sale, a fratelui său, la percheziţia maşinii, la percheziţiile corproale nu s-a găsit nicio dovadă că ar fi avut contact cu drogurile. Or, la trafic de droguri se presupune că există contact cu drogul, să-l vinzi, să-l transporţi, să-l dai altuia. Cât timp nu se poate proba contactul, este vorba doar despre o suspiciune care nu se poate dubla cu arestare preventivă”, a explicat Marius Striblea, avocatul „Prinţului ţiganilor”.

În 2005, bărbatul a mai fost arestat în Spania, după ce politiştii au descoperit mai multe românce care se prostituau, obligate de interlopii lui Tănase. A fost eliberat în urmă cu un an, dar acum riscă să ajungă din nou după gratii.

Cosmos este un personaj foarte cunoscut. La fel şi familia lui. Anul trecut, în septembrie, preoţii au refuzat să îl cunune pe fiul lui pentru că voia să se însoare cu o fată de 15 ani. Deşi au mers la mai multe biserici, nici un preot nu a vrut să ţină slujba religioasă pentru cei doi tineri.