Costel Corduneanu avea drepturi să fie înmormântat cu onoruri militare. De ce a renunțat familia la acest privilegiu

Costel Corduneanu avea drepturi să fie înmormântat cu onoruri militare, căci avea acest drept, în virtutea gradului de subofițer obținut în urma unor realizări sportive din tinerețe. Unul dintre cei mai temuți interlopi din România a fost condus pe ultimul drum, iar înmormântarea a fost una fastuoasă.

21 apr. 2024, 14:38
Costel Corduneanu avea drepturi să fie înmormântat cu onoruri militare. De ce a renunțat familia la acest privilegiu
Costel Corduneanu avea drepturi să fie înmormântat cu onoruri militare

Costel Corduneanu avea drepturi să fie înmormântat cu onoruri militare. Acesta a reprezentat România la disciplina sportivă lupte libere în cadrul olimpiadelor de la Barcelona – 1992 (locul 9) și din Atlanta – 1996 (locul 14).

Citește și: Cu cât a fost plătit Tzancă Uraganu ca să cânte la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia interlopului nu s-a uitat la bani

Costel Corduneanu avea drepturi să fie înmormântat cu onoruri militare

Interlopul a fost angajat cu grad de subofiţer în cadrul cluburilor Steaua București şi Dinamo Braşov, de unde s-a retras în 2002. Astfel, chiar dacă în ultimele decenii numele bărbatului a fost implicat în mai multe acțiuni în afara legii, interlopul a rămas subofițer în cadrul MAI până la sfârșitul vieții, fapt ce îi garanta o înmormântare cu onoruri militare.

În urmă cu mai mulți ani, Costel Corduneanu ar fi putut pierde acest privilegiu, atunci când a fost condamnat la închisoare, însă oamenii legii au decis să nu îl retragă. Mai exact, conform legii, condamnarea la închisoare poate atrage degradarea militară.

Însă, condiția este ca procurorul de caz să ceară această pedeapsă complementară.Dar în sentința definitivă din 2020 care-l privește pe Costel Corduneanu nu se face referire la acest aspect. Procurorii au ignorant această speță și nu au solicitat instanței pedeapsa complementară a degradării militare. În consecință, interlopul din Iași avea dreptul să fie înmormântat cu onoruri militare, la cererea familiei și cu aprobarea MAI, scrie Cancan.ro.

Astfel, pentru ca „Stăpânul Moldovei” să fie înmormântat cu onoruri militare era nevoie doar de o cerere din partea familiei. Însă, această cerere nu a fost completată, căci familia lui Costel Corduneanu a decis să renunțe la onorurile militare și a preferat în loc o înmormântare grandioasă, în stilul caracteristic.

Soția lui Costel Corduneanu, mesaj sfâșietor după moartea interlopului

Pe rețelele de socializare, soția fostului luptător a transmis un mesaj sfâșietor. Este recunoscătoare fiecărei persoane care a luat parte la priveghiul și înmormântarea soțului ei.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine și familia mea, în cele mai grele momente din viața noastră prin prezență, mesaje și gânduri de mângâiere. Prezența voastră numeroasă pe parcursul acestor zile la priveghi și înmormântare ne-au arătat cât de iubit și apreciat a fost legenda și eroul nostru (…) Dumnezeu să aibă grijă de voi”, a transmis soția lui Costel Corduneanu în spațiul public.