Costel Gâlcă a vorbit despre situaţia de la Steaua: Va fi dificil să câştigăm campionatul

Costel Gâlcă, antrenorul echipei Steaua, a susţinut miercuri o conferinţă de presă în care s-a referit la comunicarea clubului cu presa, dar a vorbit şi despre postul de selecţioner.

10 sept. 2014, 12:34
Costel Gâlcă a vorbit despre situaţia de la Steaua: Va fi dificil să câştigăm campionatul

Sper să ieşim din grupele Europa League şi vreau să câştigăm actuala ediţie de campionat. Va fi dificil deoarece au plecat mulţi jucători din lotul nostru, iar cei care au venit trebuie să fie integraţi în mod rapid. Dorim să câştigăm următorul meci cu Gaz Metan Mediaş„, a declarat Costel Gâlcă la conferinţa de presă susţinută miercuri.

De altfel, la Steaua Bucureşti trebuie să câştigi orice meci. Noi suntem pregătiţi din toate punctele de vedere pentru viitoarele confruntări din campionatul intern, precum şi din Europa League. Sper să ieşim cu bine din această perioadă dificilă„, a adăugat tehnicianul stelist, citat de Agerpres.

Citeşte şi Steaua, sancţionată de UEFA! Vezi ce se va întâmpla cu meciul Steaua – Aalborg

În legătură cu victoria echipei naţionale în faţa Greciei, Constantin Gâlcă a menţionat: „Este un rezultat foarte important pe care l-am obţinut în Grecia. Dacă el va fi însoţit de alte evoluţii bune în următoarele meciuri, vom lua o opţiune importantă pentru calificare„.

Întrebat dacă şi-ar dori să devină selecţionerul echipei naţionale, Constantin Gâlcă a spus: „În primul rând este dificil ca Victor Piţurcă să plece de la naţională. În al doilea rând îi las pe alţi tehnicieni să spere la acest post. În ceea ce mă priveşte pe mine, eu sunt acum la Steaua Bucureşti şi vreau să-mi fac bine treaba la acest club„.

Gâlcă a mai spus şi că i-ar fi plăcut ca Mihai Stoica să mai fie la club pentru că acesta ieşea şi vorbea cu jurnaliştii. „Au apărut multe neadevăruri în presă. Mi-ar fi plăcut să fie o persoană care să iasă în faţă şi să vorbească cu presa. Mihai Stoica era perfect. Eu sper să iasă cineva mai des şi să vorbească. Nu cred că în alte campionate există vreun antrenor care să iasă şi să vorbească cu presa. Au apărut prea multe ştiri care nu sînt adevărate„, a spus Gâlcă. După închiderea lui MM, Valeriu Argăseală a fost cel care a menţinut legătura între presă şi Steaua.

La conferinţa de presă a participat şi medicul Flavian Arămitu. El a vorbit despre experienţa sa de şase ani la echipe de club de liga I şi despre performanţele obţinute cu FC Vaslui.

În context, antrenorul Constantin Gâlcă a precizat că a solicitat de la fostul doctor al clubului, Radu Paligora, plecat între timp în Arabia Saudită, un raport despre situaţia medicală a fiecărui jucător în parte, dar nu a primit nimic.

Preparatorul fizic Julian Jimenez a a prezentat şi el situaţia echipei, din punctul său de vedere: „Conducerea clubului nostru urmăreşte mai mult decât pregătirea fizică, dar legat de acest aspect vreau să menţionez că fotbaliştii de la Steaua au alergat mai mult în cele două meciuri cu campioana Bulgariei, dar am pierdut calificarea. Se întâmplă în fotbal. Trebuie să privind cu încredere spre viitor„.

Steaua va întâlni vineri pe Gaz Metan Mediaş, de la ora 21,00, în Ghencea, în etapa a 7-a a Ligii I.

Citeşte şi Steaua i-a prezentat pe Bourceanu, Rusescu şi Papp. Primele declaraţii