Costel Moscalu a murit din cauza problemelor cardiace. La ultimul control i s-a spus că „are inimă de aviator”

Decesul fulgerător al lui Costel Moscalu, unul din cei mai mari sportivi pe care i-a dat vreodată Iaşul, continuă să şocheze. Mai toată lumea sportului ştia că fostul mare baschetbalist suferea de diabet de tip I încă din 1993, aflând asta la scurt timp după ce a ratat trenul vieţii sale, un transfer în Israel! Era dependent de insulină, iar problemele medicale nu-i erau deloc străine.

01 apr. 2014, 06:17
Costel Moscalu a murit din cauza problemelor cardiace. La ultimul control i s-a spus că „are inimă de aviator”

Chiar şi acum câteva săptămâni a efectuat un control amănunţit după ce luni la rândul tulburările digestive i-au dat serios de gândit. A fost suspectat chiar de o boală incurabilă, fiind programat şi pentru o intervenţie chirurgicală, dar până la urmă a primit un tratament medicamentos, la care a reacţionat cum nu se putea mai favorabil. Schimbările pozitive se vedeau pe faţa sa de la zi la zi, era şi el mult mai liniştit, însă ce anume i-a provocat decesul s-a putut afla după autopsie.

Un mare sportiv a făcut infarct. Pe 5 aprilie ar fi împlinit 48 de ani

E drept că duminică, spre sfârşitul „mişcării” săptămânale, aproape de prânz, i s-a făcut rău. El însuşi era convins că traversa o criză de hipoglicemie, cu care era atât de obişnuit. Câteva guri de cola i-au fost de ajuns să-şi revină, a condus până acasă, a intrat în aparament, a făcut doi paşi şi s-a prăbuşit. Nu s-a lovit la cap, dar totuşi ce s-a întâmplat?

La autopsie, a fost infirmată şi prima cauză pe care o bănuiau medicii de la SMURD, ce au încercat în zadar să-l resusciteze. N-a fost vorba despre o hemoragie internă, provocată de tulburările digestive de care am amintit. Oficial, sfârşitul tragic al lui Costel Moscalu a fost provocat de afecţiuni cardiace. Cauzele stabilite la autopsie sunt următoarele: insuficienţă cardiacă acută, edem pulmonar acut şi ateroscleroză coronariană. I s-a spus la ultimul control medical că are o inimă de aviator, iar acum toţi cei care l-au cunoscut sunt devastaţi.

Înmormântarea va avea loc, de la ora 13:00, la Cimitirul Sf.Vasile, în a cărui biserică antrenorul Politehnicii Iaşi a fost depus încă de ieri. Tot miercuri, între orele 09:00 şi 12:00, fostul mare baschetbalist va poposi pentru ultima oară la Sala Polivalentă.