Costică urmează să petreacă primul Crăciun fără tată. Copilul are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare

Părintele Dan Damaschin a decis să-l ajute pe Costică, un băiețel de nouă ani care mai are opt frați și care anul acesta și-a pierdut tatăl.

10 nov. 2022, 12:25
Costică urmează să petreacă primul Crăciun fără tată. Copilul are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare

Costică Mihai locuieșete alături de cei opt frați și de mama lor în satul Totoești din comuna Erbiceni, județul Iași. Părintele Dan Damaschin l-a luat sub aripa sa prin interediul Asociației „Glasul Vieții”, iar acum, mai mult ca niciodată, micuțul are nevoie de bunătatea oamenilor, potrivit bzi.ro.

Băiețelul este nevoit să ajute zilnic la treburile din gospodărie, singurele momente de bucurie pe care le are fiind cele petrecute la tabăra părintelui sau cele alături de mânzul cumpărat cu greu de mama sa.

Ghinionul s-a abătut asupra familiei în data de 15 ianuarie, atunci când tatăl lui Costică și al fraților lui, Ion Mihai, a încetat din viață. Bărbatul voia să meargă la pădure pentru a aduce lemne de foc, însă când s-a ridicat din pat, o durere acută de cap i-a pus piedică. În câteva minute acesta a paralizat, a intrat în comă și apoi a trecut în neființă. Tatăl copiilor a murit în urma unui accident vascular cerebral, cu câteva zile înainte de nașterea mezinei sale, Delia-Ioana.

Citește și: Părintele Dan Damaschin, îngerul păzitor al lui Gheorghiţă. Miracolul pe care apropierea sărbătorii Paştelui l-a adus în viaţa băieţelului diagnosticat cu tumoră intraoculară

Crăciunul fără tatăl lor

Părintele Damaschin are grijă de mai mulți copii, iar acum a devenit protector și pentru cei nouă frați amărâți.

Niciodată nu a fost prea vorbăreț, mănâncă puțin și mai tot timpul e atent ca să le ajungă și celorlalți.

Pe la jumătatea lui iulie, când l-am luat în tabără, la mare, mai toată ziulica stătea în apă sau alerga după minge. Începuse să zâmbească și uneori chiar să râdă în hohote. Acum zâmbește trist când îl întreabă lumea câte ceva și încearcă să-și ascundă suferința, oftând mai ceva ca un om mare.

Printre sarcinile primite într-o familie cu nouă copii, cea mai solicitantă, dar și cea mai dragă, este aceea de a avea grijă de cele trei surori mai mici, atât cât poate la cei 9 ani ai lui.

După aproape 11 luni de tăcere și lacrimi, mama sa a reușit să readucă veselia în casă și în mod special în obrajii lui Costică, cumpărând o mânză, Cătălina, care a devenit pe loc atracția favorită a tuturor frățiorilor din familia Mihai. Băiatul abia aștepta marea zi în care va străbate în șa câmpurile din jur”, a declarat preotul Dan Damaschin.

Citește și: Facturi uriaşe la un centru pentru copii coordonat de preotul Dan Damaschin

Costică are acum nevoie de ajutorul oamenilor pentru a trece cu bine de iarnă și pentru a avea un Crăciun așa cum ar trebui să aibă toți copiii.

Le-am sărit în ajutor, fără mult zgomot, împlinind toate cele creștinești, după care am început aprovizionarea cu de toate, le-am schimbat geamurile, le-am dus lemne, alimente, haine… Probabil că mai spre Crăciun vom rezolva, cu ajutorul lui Dumnezeu, o mare parte din deficiențele locuinței lor, sobe, apă curentă, mobilier corespunzător.

Le vom duce și un brad cu luminițe cum n-au avut niciodată și, dacă ne rămâneți aproape, îi vom îmbrăca din cap până-n picioare cu cele mai bune haine și încălțări, iar cămara rece în care s-a prăpădit Ion o vom umple cu multe, multe pachete cu jucării, dulciuri, alimente, detergenți și tot ce-i nevoie la o casă cu atâția orfani. Astfel, probabil îl vom face pe Costică să treacă pragul cămăruței în care nu a mai avut curajul să intre de când tata s-a mutat în cimitir”, a adăugat părintele.

Preotul Dan Damaschin are în grija sa 10.233 de copii care au trecut sau încă trec prin momente grele.

Cei care îi pot ajuta pe copii, pot dona Asociației „Glasul Vieții” prin:

COD SWIFT: RNCBROBU

RO41RNCB0178156773130001 (LEI)

RO14RNCB0178156773130002 (EUR)

RO84RNCB0178156773130003 (USD)