Costin Borc: Producătorii din industria auto au solicitat refacerea infrastructurii de transport

Publicat: Joi, 15 Septembrie 2016 16:01 // Actualizat: Joi, 15 Septembrie 2016 16:01 // Sursa: romaniatv.net

Costin Borc, ministrul Economiei, a afirmat joi că producătorii din industria auto au solicitat refacerea infrastructurii de transport.

Foto: www.capital.ro

"Când s-a anunțat construcția unui nou model și continuarea producției în fabrica Ford începând cu 2017, ne-am pus problema cum se poate crea un ecosistem în jurul acestei uzine, cum putem favoriza furnizorii locali, cum putem favoriza dezvoltarea uzinei Ford și pe mai departe în așa fel încât ea să-și atingă capacitatea și investiția care se face acum să nu fie ultima, ci să fie continuată de creșteri de investiții în această zonă. După cum știți, România are astăzi o industrie auto vibrantă, una puternică. Ne-am întâlnit astăzi, la Craiova, cu producătorii de la Ford și de la Dacia. Ei au nevoie de o infrastructură serioasă, dar au nevoie și de furnizori", a spus Costin Borc.

Vicepremierul a mai afirmat că România este astăzi foarte atractivă pentru investiții, iar zona Craiovei s-ar putea dezvolta în jurul unei industriei auto legată de furnizori locali, de start-up-uri inovante și de centrul universitar.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a anunțat că autostrada Craiova-Pitești, care va include și centurile ocolitoare Balș și Slatina, va fi realizată din fonduri structurale până în anul 2020, iar pe 1 noiembrie va fi lansată licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Costin Borc ford craiova Sorin Buşe
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H