Costin Mincu, patron Colectiv: Se poate întâmpla iarăşi Colectiv. Vreau să plătesc doar pentru greşelile mele

Atâta timp cât clasa politică nu înţelege greşelile făcute în urmă cu trei ani, un nou “Colectiv” se poate repeta oricând. O spune chiar unul dintre patronii clubului în care, după incendiul din 2015, 65 de oameni au murit, iar alte câteva sute de oameni au fost mutilaţi pe viaţă.

RomaniaTV.net
29 oct. 2018, 14:40
Costin Mincu, patron Colectiv: Se poate întâmpla iarăşi Colectiv. Vreau să plătesc doar pentru greşelile mele

Costin Mincu, unul dintre cei trei patroni de la „Colectiv” a vorbit deschis, pentru MEDIAFAX, la trei ani de la producerea tragediei, despre noaptea care a schimbat multe destine, dar şi despre greşelile făcute de el atunci.

„Este cel mai urât coşmar posibil, nu pot să-l caracterizez altfel, cel mai urât coşmar”, spune Costin Mincu, privind la noaptea de 30 octombrie 2015.

Şi tocmai pentru că unele greşeli nu au fost niciodată recunoscute, un nou „Colectiv” nu este imposibil, spune acesta.

„Cred că clasa politică ar trebui să conştientizeze greşelile de management instituţional şi să încerce să schimbe ceva, altfel, aşa cum cred acum, acest eveniment poate deveni repetabil. Se poate întâmpla iarăşi Colectiv, fie că se întâmplă într-un club, într-o şcoală, într-o grădiniţă, Doamne fereşte, într-un liceu”.

Mincu acuză autorităţile locale că nu l-au îndrumat corect.

„În 3 ani de zile nu s-a făcut absolut nimic ca să protejeze cetăţenii ci ca să se protejeze pe ea şi pe oamenii care lucrează în această instituţie. Practic responsabilitatea este împinsă total pe umerii cetăţenilor când această instituţie este practic o instituţie bugetară, consumă bani de la bugetul statului ca să ne protejeze. (…) Primăria nu a făcut acest lucru şi înţeleg că toate primăriile din ţară dădeau autorizaţii de funcţionare la fel. Adică eu consider că şi noi, la fel ca toţi ceilalţi proprietari sau administratori de spaţii de peste 200 mp care aveau autorizaţie de funcţionare, au fost înşelaţi de către primăriile care au eliberat aceste autorizaţii”.

„Ori de cât de ciudat ar suna în primul şi primul rând îmi reproşez încrederea pe care am avut-o în autorităţile statului”, spune patronul de la Colectiv.

Citeşte interviul integral pe MEDIAFAX