Costoiu, despre cazul Mircea Oprean: Dacă vor fi condamnări, sancţiunea va fi drastică

Rectorul Universităţii Politehnice din Bucureşti Mihnea Costoiu afirmă că, în cazul lui Valentin Croitorescu, cadrul didactic suspectat că s-ar afla la originea agresării profesorului Mircea Oprean, va fi decisă cea mai drastică sancţiune, mergând până la desfacerea contractului de muncă, dacă acesta va fi condamnat. Costoiu a precizat însă că instituţia de învăţământ nu se implică în conflict şi că este o anchetă în derulare, instanţa de judecată având ultimul cuvânt.

07 iul. 2017, 06:38
Costoiu, despre cazul Mircea Oprean: Dacă vor fi condamnări, sancţiunea va fi drastică

Nu implicăm instituţia de învăţământ într-un conflict personal dintre două cadre didactice. Este o anchetă în derulare. Dar dacă instanţa îl va găsi vinovat pe unul dintre cei doi şi îl va condamna, atunci vom lua cele mai drastice măsuri, aidcă desfacerea contractului de muncă„, a explicat rectorul Politehnicii.

Legat de sesizarea de plagiat făcută de prof Mircea Oprean şi care îl vizează pe conferenţiar dr ing. Valentin Croitorescu, rectorul UPB a spus că aceasta îşi urmează cursul.

Este o sesizare de plagiat pe numele lui Valentin Croitorescu. Aceasta îşi urmează cursul. Comisia de etică parcurge etapele prevăzute de lege privind evaluarea faptelor incriminate. Dacă se va dovedi palgiatul, atunci se vor lua măsurile legale, aşa cum prevede legea, retragerea titlului dobândit în urma publicării unei lucrări plagiate. Lucrurile sunt foarte clare„, a mai spus rectorul Mihnea Costoiu.

Citeşte şi Oprean, bătut că s-a amestecat într-un DIVORŢ CELEBRU. Cine sunt agresorii ginerelui lui Ceauşescu

Mircea Oprean, a ajuns la spital, după ce, în seara zilei de 18 mai, a fost bătut de către o persoană necunoscută pe o stradă din sectorul 6 al Capitalei. Poliţiştii au declanşat atunci o anchetă pentru loviri sau alte violenţe, Oprean fiind audiat la spital. Din declaraţiile date poliţiştilor, a reieşit că ar fi fost lovit cu pumnii, pe neaşteptate, de către o persoană pe care nu o cunoaşte.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au făcut miercuri dimineaţă trei percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, fiind emise şi trei mandate de aducere, în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu, profesorul Mircea Oprean. Două mandate îi vizau pe cei doi luptători de kickboxing suspectaţi că l-au agresat pe Oprean, iar cel de-al treilea îl viza pe Croitorescu.

După audieri, cei doi luptători, Sandu Ion Paul şi Chivu Viorel Alexandru, au fost reţinuţi, iar joi aceştia au primit mandat de arestare pe 30 de zile.

Mircea Oprean a declarat joi seară la Antena 3 că se află în comisia care a descoperit că Valerian Croitorescu a plagiat şi că este naşul de botez al fiului acestuia.

Citeşte şi Agresorii ginerelui lui Ceauşescu au fost arestaţi pentru 30 de zile