Covasna: Râul Olt a depăşit cota de inundaţie la Micfalău

Râul Olt a depășit cu zece centimetri cota de inundație în localitatea Micfalău, dar apa nu a ieșit din albie, iar autoritățile monitorizează situația pentru a interveni în caz de urgență, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Covasna, Raluca Dumuț.

03 iun. 2016, 20:24
Covasna: Râul Olt a depăşit cota de inundaţie la Micfalău

„Deocamdată nu avem nici gospodării, nici terenuri în pericol. La fața locului sunt echipe pregătite să intervină dacă va fi nevoie”, a declarat Raluca Dumuț, potrivit Agerpres.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, Ioan Ilaș, a declarat că starea de alertă se menține în continuare, deoarece ploile continuă, iar pământul e îmbibat cu apă și nu mai poate absorbi alte cantități de precipitații, prin urmare acestea vor fi colectate de râuri și pâraie.

Ioan Ilaș a declarat că în cursul serii de vineri s-a intervenit preventiv cu pompe și în localitatea Băcel, unde pârâul Tărlung s-a umflat în urma unei ploi extrem de puternice. Potrivit acestuia, celelalte cursuri de apă din județ sunt în scădere.

Județul Covasna se află sub Cod roșu de inundații până sâmbătă după-amiază, la ora 14,00.