COVID-19. Italia a înregistrat cu peste 100 de morţi mai puţin decât marţi. Ţara pare să fi depăşit vârful pandemiei

Italia a raportat miercuri un număr de 727 noi decese cauzate de COVID-19 şi un număr de 4.782 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

01 apr. 2020, 15:34
COVID-19. Italia a înregistrat cu peste 100 de morţi mai puţin decât marţi. Ţara pare să fi depăşit vârful pandemiei

Numărul deceselor de coronavirus anunţat miercuri, 727, este cu 110 mai mic decât cel anunţat marţi, 837. În total, numărul deceselor a trecut însă de 13.000, ajungând la 13.155. De asemenea, numărul total de cazuri infectate cu COVID-19 a ajuns în Italia la 110.574.

Lombardia rămâne încă regiunea cea mai afectată de COVID-19 în Italia, cu mai mult de jumătate dintre morţii anunţaţi miercuri, 394, însă spitalizările se află pe o uşoară curbă descendentă. În această regiune sunt acum infectate cu COVID 44.773 persoane, în creştere cu 1.565 faţă de marţi.

Citeşte şi Prinţul Charles, primele imagini după ce s-a vindecat de COVID-19. Mesajul transmis de acesta VIDEO

Anterior, ministrul sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, confirmase în timpul unei audieri în Senat că autorităţile vor prelungi măsurile stricte de carantină pe fondul pandemiei de coronavirus până pe 13 aprilie, când se încheie sărbătorile pascale la catolici.

Speranza a insistat că este important ca, în situaţia actuală, „să nu se facă greşeli” şi să nu se alunece într-un „optimism facil”, deoarece există „riscul de a compromite sacrificiile făcute până acum”. El a avertizat totodată că „nu trebuie confundate primele semne pozitive cu un semnal potrivit căruia alarma a încetat”.

Experţii spun că ne aflăm pe drumul cel bun şi că măsurile drastice luate încep să dea rezultate. Însă ar fi o greşeală impardonabilă să confundăm acest prim rezultat cu o înfrângere definitivă a COVID-19, este o bătălie de lungă durată şi nu trebuie să lăsăm garda jos„, a explicat Speranza