COVID-19. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a trecut de o jumătate de milion

Peste o jumătate de milion de oameni au fost confirmați pozitiv pentru coronavirus, la nivel global, bilanțul ridicându-se vineri dimineața la 538.718 de cazuri, potrivit datelor centralizate de Johns Hopkins University.

27 mart. 2020, 06:45
COVID-19. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a trecut de o jumătate de milion

Numărul deceselor la nive global a depășit 24.000, ajungând la 24.216, cele mai multe în Italia (8.215) şi Spania (4.365). În condițiile în care președintele Donald Trump anunța că vrea să „redeschidă” țara în aprilie, SUA au urcat pe primul loc în privința numărului persoanelor infectate, cu peste 85.000 de cazuri. În acelaşi timp, China a anunțat închiderea granițelor pentru străini, pentru a evita un al doilea val al epidemiei. Decizia a fost anunțată în condițiile în care autoritățile chineze au raportat primul caz de infecție locală în ultimele trei zile și 54 de cazuri „importate”.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Convorbirea dintre Putin şi premierul Italiei agită guvernul: „80% din materialele trimise de ruşi în Italia sunt inutile”

În acelaşi timp, Donald Trump a afirmat, în urma unei discuţii telefonice purtate vineri cu omologul său chinez Xi Jinping, că Statele Unite şi China ‘lucrează strâns împreună’ în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Într-o postare pe Twitter, Trump a transmis că a avut o conversaţie foarte bună cu Xi, cu care a discutat în mare detaliu despre coronavirusul care devastează mari părţi ale planetei noastre.

China a trecut prin multe şi a dezvoltat o puternică înţelegere a virusului„, a scris Trump. „Lucrăm strâns împreună. Mult respect!„, a adăugat preşedintele american.

Donald Trump, care a insistat până recent să numească coronavirusul ‘virus chinezesc’, a declarat joi că „nu ştim care sunt cifrele în China”. „Nu poţi spune ce testează China sau nu testează„, a afirmat Trump într-un briefing de presă înaintea convorbirii telefonice cu omologul său chinez.

Ţările cu cele mai multe persoane infectate:

1. SUA – 85.498

2. China – 81.340

3. Italia – 80.539

4. Spania – 57.786

5. Germania – 47.406.