COVID-19. Ţara în care nu se respectă deloc regulile în restaurante. Autorităţile sunt exasperate

Autorităţile din Berlin insită faţă de restaurantele din acest oraş să respecte normele de combatere a răspândirii coronavirusului, după ce în rândul clienţilor unui local central au fost confirmate cel puţin zece cazuri de COVID-19. 

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 15:39
COVID-19. Ţara în care nu se respectă deloc regulile în restaurante. Autorităţile sunt exasperate

Restaurantul-bar ”Mio”, amplasat în edificiul cu faimosul turn al televiziunii din inima Berlinului, a găzduit pe 10 iulie un eveniment care a semănat mai degrabă cu o petrecere decât cu activitatea normală a unui restaurant, potrivit autorităţilor locale, care au anunţat că persoanele infectate în acel local provin din mai multe oraşe.

Primarul capitalei germane Berlin, Michael Mueller, a constatat că restaurantul nu a înregistrat datele de contact ale tuturor clienţilor şi unii dintre aceştia au comunicat nume şi adrese false, ceea ce îngreunează ancheta epidemiologică. El a lansat un apel către persoanele care au participat la acel eveniment să contacteze autorităţile sanitare.

Citeşte şi: Poliţia a dat amenzi URIAŞE pentru nerespectarea măsurilor: 10.402 de persoane şi 2.386 de firme; amenzi de peste 188.000 de lei

Edilul a reamintit sectorului HoReCa faptul că în cadrul măsurilor antiepidemice înregistrarea datelor clienţilor şi respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului este obligatorie, cei care încalcă aceste norme riscând amenzi şi chiar suspendarea activităţii.

La rândul său, primarul districtului central al Berlinului, Stephan von Dassel, a declarat că în acel restaurant au fost încălcate şi alte reguli, cum ar fi purtarea măştii de către clienţi atunci când nu stau la masă şi limitarea numărului clienţilor pentru a se respecta distanţa de securitate.

”Tot mai frecvent în localurile gastronomice din centru sunt încălcate flagrant regulile în vigoare pentru prevenirea infectărilor”, a mai remarcat Von Dassel, anunţând intensificarea controalelor.