COVID-19. Un medic de 59 de ani a murit răpus de coronavirus

Încă o persoană din sistemul medical a murit după ce s-a infectat cu COVID-19 în Republica Moldova

RomaniaTV.net
05 apr. 2020, 12:12
COVID-19. Un medic de 59 de ani a murit răpus de coronavirus

COVID-19 face tot mai multe victime şi în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite Știri.md

Potrivit informațiilor, este vorba despre un medic radiolog care activa în cadrul clinicii private Repromed. Valeriu Pripa, în vârstă de 59 ani, a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, confirmat diagnosticul de COVID-19. Acesta suferea de alte maladii cronice, hipertensiune de gradul III. 

Constantin Dima, director în Ministerul Sănătăţii, depistat cu coronavirus

Totodată, Ministerul Sănătății precizează că anamneza epidemiologică efectuată de către specialiști a demonstrat că infectarea nu a avut loc la locul de muncă al acestuia. Anterior acesta a efectuat o vizită în Marea Britanie.

Menționăm că ieri, 4 aprilie, prim-ministru Ion Chicu a anunțat că 215 lucrători medicali din R. Moldova s-au infectat cu COVID-19.

Amintim că prima persoană din sistemul medical a decedat pe 27 martie. Este vorba despre o femeie de 79 de ani.

Al doilea medic răpus de COVID-19, la fel este o femeie de 66 de ani, care s-a stins din viață pe 3 aprilie. Ea activa la Substația Medicală Urgentă din Soroca


loading...
Partenerii noștri