Cozi de 15 kilometri la graniţa României după redeschiderea graniţelor cu Turcia şi Bulgaria

Coada de tiruri de la punctul de frontieră de la podul de peste Dunăre durează de cinci zile. Miercuri, coloana a fost mai mare de 15 kilometri, în direcţia Silistra, iar locuitorii oraşului vecin au protestat împotriva organizării circulaţiei de tiruri în zonă, care, în opinia de lor, poate duce la accidente, relatează postul public de televziune de la Sofia – BNT, citată de Rador.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 08:47
Cozi de 15 kilometri la graniţa României după redeschiderea graniţelor cu Turcia şi Bulgaria

Situația pe drumul Ruse-Silistra este neschimbată după cinci zile, coloana de maşini fiind tot de 15 kilometri. Unul dintre motive este reprezentat de deschiderea graniţelor cu Turcia, Grecia şi România. Un alt motiv este şi încercarea transportatorilor de a recupera cât mai rapid pierderile pe care le-au suferit în timpul stării de urgenţă.

Citeşte şi: Cozi interminabile la Vama Nădlac! În ultimele 24 de ore au intrat în ţară de trei ori mai mulţi oameni faţă de media zilnică

Un alt motiv pentru care se crează ambuteiaje este reprezentat de faptul că România a deschis doar două trasee pentru tranzitatea către alte state. Astfel, în două locuri, la primul și la al doilea pod peste Dunăre, se strâng multe camioane pentru tranzitare și pentru cei care au ca destinație finală România.

De asemenea, mulţi şoferi de maşini mici se plâng că atât dimineaţa, cât şi seara, circulaţia pe drumul Ruse-Silistra este una de coșmar. Primarul orașului Marten, Dimo Tonev, a declarat pentru postul public de televiziune de la Sofia (BNT) că în ultimele zile situația a devenit insuportabilă.