Cozi imense la spitalele din Bucureşti din cauza coronavirusului

Oamenii s-au adunat încă de la prima oră la coadă pentru a ajunge la medic. Aceștia pot intra în spital abia după ce documentele le sunt strict verificate atât la intrare cât și la ieșire. Mai mult, sunt unități medicale din București și din țară unde familiile pacienților nu mai au voie să intre, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 08:08
Cozi imense la spitalele din Bucureşti din cauza coronavirusului

Sute de persoane au stat miercuri dimineaţă la coadă pentru a intra în Spitalul Colentina din Bucureşti. La Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila intrarea este permisă doarr pe la punctul de control, iar înainte de a intra în unitatea medicală toate persoanele trebuie să prezinte documentele. 

Citeşte şi: Asistentă din Italia, apel către autorităţi: „Trimiteţi întăriri, situaţia este ca în tranşee”

Ioan Furtună, directorul medical al spitalului, a declarat că aceste cozi s-au format după ce spitalul a luat decizia de a tria serios pacienții care vin pentru consultații, dar şi rudele pacienților internați, cu scopul de a nu se produce o infectare a unității medicale. Prin urmare, toți pacienții trec printr-un filtru sau o cameră de triaj, se face anchetă epidemiologică.

De asemenea, mai multe spitale din România au intrat în carantină, iar Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare intră în carantină totală până la data de 31 martie, cu riscul de prelungire.

Primul spital care eliberează un etaj întreg pentru pacienţii infectaţi

Citeşte şi: Carantină în toate spitalele din judeţul Galaţi! Accesul a fost cu desăvârşire interzis

Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București a decis să elibereze un etaj întreg pentru pacienţii cu coronavirus, după ce a pregătut 57 de paturi pentru aceştia într-un alt pavilion, a declarat medicul Emilian Ioan Imbri, managerul spitalului.

Spitalul Victor Babeș este primul din România care anunță că eliberează un etaj întreg pentru pacienții cu coronavirus.