Cozi kilometrice la centrul de vaccinare de la Romexpo. Românii au așteptat ore pentru a se imuniza

Scandal la cel mai mare centru de vaccinare din București! Mii de oameni au așteptat câteva ore pentru a se vaccina după ce dozele de vaccin au întârziat. Probleme sunt și în țară, iar mulți români nu și-au putut face rapelul.

29 mart. 2021, 16:33
Cozi kilometrice la centrul de vaccinare de la Romexpo. Românii au așteptat ore pentru a se imuniza

Cozi kilometrice la centrul de vaccinare de la Romexpo. Dozele de vaccin aduse la Romexpo s-au epuizat și a fost necesară livrarea unei alte tranșe. Din această cauză s-a format o coadă de sute de persoane, toți fiind programați pentru vaccinare.

Sute de persoane care erau programate la ora 11:00 și-au așteptat rândul timp de patru ore. Medicul coordonator al centrului spune susține că este vorba despre sute de programări și că toți vor face vaccinul până la finalul zilei. La Romexpo sunt administrate vaccinuri Pfizer BioNTech.

Citește și: Guvernul ia în calcul relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 după proteste – surse

Coordonatoarea centrului de vaccinare de la Romexpo susține că dozele de vaccin au sosit, iar până la ora 20 toate persoanele vor fi vaccinate. Mai mult, aceasta a declarat că de fapt a fost vorba doar de o întârziere de o oră jumătate.

Noi am primit toate dozele pentru pacienții programati în intervalul următor, deci o întarziere de transport. Toți care sunt programați pentru ziua de astăzi, toți o să plece de aici vaccinați. Cei care au renunțat, sigur pot să vină cu programarea de astăzi si vom vaccina mâine, poimâine” , a declarat coordonatoarea centrului de vaccinare de la Romexpo.

Cozi kilometrice la centrul de vaccinare de la Romexpo. Reacția Comitetului de Coordonare a Vaccinării

Reprezentanţii Comitetului de Coordonare a Vaccinarii a transmis ca au existat intarzieri, conditionate de dinamica si de volumul solicitarilor in ceea ce priveste alocarea cantitatilor de vaccin catre centrele de vaccinare.

„Din informațiile pe care le avem, la acest moment situatia s-a remediat. Au existat intarzieri, condiționate de dinamica și de volumul solicitărilor in ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare. Menționam faptul ca distribuirea dozelor de vaccin trebuie sa se realizeze cu respectarea procedurilor specifice lanțului de frig. Activitatea personalui vaccinator este una continua și susținută. Înțelegem disconfortul generat in rândul beneficiarilor, le mulțumim pentru decizia de a se imuniza și ii asiguram ca procesul de vaccinare va continua in condiții optime. Apelam la înțelegere din partea celor care doresc sa se vaccineze, întrucât pot exista și astfel de momente, punctuale, de ordin administrativ.

Citește și: Vlad Voiculescu, prima reacție după ce a fost surprins fără mască la Parlament. Cum s-a scuzat ministrul Sănătăţii