Cozi kilometrice la Vama Nădlac I. Poliţia de Frontieră anunţă informaţii care contrazic realitatea de la graniţele României

O nouă zi de haos în vămi, cozi kilometrice și multe ore de așteptare la Vama nădlac, Deși ministrul Marcel vela a anunțat că s-au deschis mai multe puncte de frontieră, acestea sunt închise. Oamenii sunt nevoiți să intre în țară printr-un singur punct de frontieră.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 08:44
Cozi kilometrice la Vama Nădlac I. Poliţia de Frontieră anunţă informaţii care contrazic realitatea de la graniţele României

Este a șaptea zi de haos în Vama Nădlac, coada se întinde pe câțiva kilometri.

De asemenea, există probleme și pentru persoanele care doresc să iasă din țară. Sute de oameni au fost ținuți toată noaptea la frontieră și nu li s-a permis să treacă granița. Aceștia așteaptă de 7-8 ore deoarece Ungaria nu poate fi tranzitată pe timp de noapte.

Citește și: Intervalul în care poate fi tranzitată Ungaria. Anunţul făcut de Marcel Vela: „Nu este un interval care să acopere 24 de ore”

Cu câteva zile în urmă, Ministrul de Interne a declarat că țara vecină nu poate fi tranzitată între orele 13-22, prin urmare motivul pentru care românii nu sunt lăsați să intre în țară nu este cunoscut.

În ceea ce privește intrarea în țară, românii pot intra doar prin Vama Nădlac, deși Ministrul de Interne a declarat faptul că sunt deschide 10 puncte de frontieră la granița româno-ungară. Românii care au dorit să intre în România prin aceste puncte au fost trimiși la Nădlac I.

Poliţia de Frontieră anunţă că 22.900 de persoane au intrat în ţară joi, 16.200 din Ungaria. În continuare, la frontiera româno-ungară, se înregistrează timpi de aşteptare cuprinşi între 30 şi 180 de minute.

„În data 21.05.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 41.600 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 24.850 mijloace de transport (din care 17.100 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.900 persoane cu 13.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 18.700 persoane cu 11.300 mijloace de transport”, a transmis, vineri, oliţia de Frontieră.

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” a Poliţiei de Frontieră, vineri, maşinile aşteaptă 110 minute pentru intrarea în ţară pe la PTF Nădlac şi 40 de minute la Borş, iarpentru ieşirea din ţară se aşteaptă 180 de minute la Nădlac şi 90 la Borş.

Camioanele aşteaptă 50 de minute pentru intrarea în ţară pe la PTF Nădlac II şi 30 de minute la Borş, în timp ce pentru ieşirea din ţară se aşteaptă câte 50 de minute la ambele puncte de trecere a frontierei.