Intervalul în care poate fi tranzitată Ungaria. Anunţul făcut de Marcel Vela: „Nu este un interval care să acopere 24 de ore”

Marcel Vela a declarat, marţi, că informaţiile potrivit cărora românii ar fi fost ţinuţi în Ungaria pentru ca vama Nădlac să pară goală în timpul vizitei sale sunt "fake news". Ministrul de Interne a explicat că există un interval orar în care poate fi tranzitată Ungaria, acest lucru fiind stabilit de autorităţile de la Budapesta.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 15:13
Intervalul în care poate fi tranzitată Ungaria. Anunţul făcut de Marcel Vela: „Nu este un interval care să acopere 24 de ore”

„Autorităţile din Ungaria au stabilit un orar de tranzit pentru românii care vor să traverseze Ungaria. A fost stabilit un orar de tranzit. Cred că nu are putere poliţia de frontieră din Nădlac pentru a opri pe cineva în Ungaria. Este un fake news şi aveţi imagini eronate.

În Ungaria există o regulă prin care se stipulează foarte clar orarul de tranzit la nivelul Ungariei pentru a veni spre România. Nu este un interval care să acopere 24 de ore. El permite tranzitul doar într-un spaţiu de timp decis de autoriăţile de la Budapesta. După discuţiile cu autorităţile de la Budapesta, tranzitul se face între 21,00 şi 13,00″, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a anunţat că Poliţia de Frontieră din Ungaria şi România au stabilit ca începând de miercuri tranzitul să se facă pe mai multe intrări.

„Acum se face pe Nădlac 1 şi 2. Va fi extins pe încă trei puncte: Vărşand, Borş şi Petea. După discuţia de astăzi avem posibliitate să extindem pe încă 5 puncte”, a explicat Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că vor mai fi deschise punctele Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai şi Urziceni.

Rareş Bogdan: „Românii au fost ţinuţi zece ore în ţarcuri la graniţa dintre Austria şi Ungaria”