Intervalul în care poate fi tranzitată Ungaria. Anunţul făcut de Marcel Vela: "Nu este un interval care să acopere 24 de ore"

Publicat: Marţi, 19 Mai 2020 18:13 // Actualizat: Marţi, 19 Mai 2020 18:15 // Sursa: romaniatv.net

Marcel Vela a declarat, marţi, că informaţiile potrivit cărora românii ar fi fost ţinuţi în Ungaria pentru ca vama Nădlac să pară goală în timpul vizitei sale sunt "fake news". Ministrul de Interne a explicat că există un interval orar în care poate fi tranzitată Ungaria, acest lucru fiind stabilit de autorităţile de la Budapesta.

"Autorităţile din Ungaria au stabilit un orar de tranzit pentru românii care vor să traverseze Ungaria. A fost stabilit un orar de tranzit. Cred că nu are putere poliţia de frontieră din Nădlac pentru a opri pe cineva în Ungaria. Este un fake news şi aveţi imagini eronate.

În Ungaria există o regulă prin care se stipulează foarte clar orarul de tranzit la nivelul Ungariei pentru a veni spre România. Nu este un interval care să acopere 24 de ore. El permite tranzitul doar într-un spaţiu de timp decis de autoriăţile de la Budapesta. După discuţiile cu autorităţile de la Budapesta, tranzitul se face între 21,00 şi 13,00", a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a anunţat că Poliţia de Frontieră din Ungaria şi România au stabilit ca începând de miercuri tranzitul să se facă pe mai multe intrări.

"Acum se face pe Nădlac 1 şi 2. Va fi extins pe încă trei puncte: Vărşand, Borş şi Petea. După discuţia de astăzi avem posibliitate să extindem pe încă 5 puncte", a explicat Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că vor mai fi deschise punctele Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai şi Urziceni.

Rareş Bogdan: "Românii au fost ţinuţi zece ore în ţarcuri la graniţa dintre Austria şi Ungaria"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Marcel Vela puncte de trecere a frontierei tranzit Ungaria
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H