Cozi la Direcţia de Paşapoarte. Sute de persoane aşteaptă pentru eliberarea actelor de călătorie

La Direcţia de Paşapoarte din Bucureşti s-au strâns, joi, sute de persoane pentru a-şi obţine actele de călătorie. Situaţii similare au fost şi lunile trecute, reprezentanţii instituţiei recomandând oamenilor să îşi verifice din timp data exprimării paşapoartelor.
Iulian Tudor
06 iul. 2017, 12:11
Cozi la Direcţia de Paşapoarte. Sute de persoane aşteaptă pentru eliberarea actelor de călătorie

La Serviciul de Eliberări Paşapoarte din Bucureşti sute de români au venit, de dimineaţa, pentru a-şi schimba paşaportul sau pentru a obţine un document de călătorie. La prânz, deja erau aproximativ 300 de persoane care aşteptau la coadă pentru a intra la unul dintre cele câteva ghişee, scrie Mediafax.

„Stau aici de la ora 11.00 şi e deja e aproape ora 13.00, iar eu am numărul 170 pe bon şi acum au ajuns la 144. Este foarte cald, nu avem unde sta pentru că toate scaunele şi ăancile sunt ocupate şi nici nu pot pleca pentru că am nevoie urgentă de paşaport. Mâine plec din ţară, deci nu am ce face, trebuie să stau”, spune Ioana, o tânără în vârstă de 22 de ani.

„Cred că vreo două-trei ore tot o să stau pe aici. Abia am ajuns, mi-am luat bon, dar văd că mai sunt vreo 200 în faţa mea. Asta e, ce să fac, aştept. Uite, tocmai de asta vreau să plec din ţara asta, pentru că m-am săturat să tot stau la cozi. Aia e, sper ca asta să fie ultima coada la care stau, îmi iau paşaportul şi mă duc să nu mă mai întorc”, spune Damian, un bărbat de 25 de ani.

Clujenii stau la cozi interminabile pentru PAŞAPORT. Programările online au ajuns deja la sfârşitul lunii august

„Stau de aproape două ore. Nu înţeleg de ce durează atat de mult. E multă lume şi, probabil, puţini angajaţi. Aici se striga mereu bonurile de ordine, e adevărat, dar uite că la mine pare că nu mai ajunge. Mai sunt cam 30 de bonuri până la mine, aşa că sper că într-o ora să pot să plec de aici. Cred că era 10 ceasul când am ajuns”, Mariana Anghel, în timp ce îşi ţine de mână nepoţelul şi din când în când, fiind cel mic se plictiseşte repede, mai iese afară pentru o scurtă plimbare cu băie’elul prin curtea instituţiei.

În replică, reprezentanţii direcţiei spun că Prefectura Capitalei răspunde de organizare.

„Noi, ca Direcţie de Paşapoarte, nu răspundem de organizare. Asta se află în sarcina Prefecturilor. Dar, în perioada estivală am constatat în fiecare an că se aglomerează ghişeele. De aceea, am recomandat întotdeauna ca românii să îşi verifice din timp data expirării paşapoartelor, astfel încât să fie evitată supra-aglomerarea serviciilor de paşapoarte. În plus, Prefectua Bucureşti chiar a introdus anul acesta o serie de facilităţi tocmai pentru a urgenta procesul de eliberare a paşapoartelor”, a declarat Mariana Alexandrescu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale de Evidenţă Informatizată a Persoanei (DGEIP).

Prefectul Capitalei, Adrian Petcu, a spus că răspunsurile la toate întrebările privind serviciul de paşapoarte se regăsesc pe pagina de internet a instituţiei.

„În perioada 12.06 – 31.08.2017, Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple va mări, la nevoie, programul de lucru cu publicul la Punctele de lucru din sectoarele 1, 3, 4 şi 6 astfel încât să fie preluate toate cererile cetăţenilor aflaţi în sălile de aşteptare, de luni până vineri, între orele 08:30 – 18:30”, se precizează într-un anunţ postat pe site-ul prefecturii.

Şi în luna mai a fost aglomeraţie sufocantă la ghişeele de eliberare a paşapoartelor, iar autorităţile au dat vina atunci pe numărul redus de angajaţi şi pe numărul mic de birouri unde aceştia îşi pot desfăşura activitatea. De luna viitoare, acest serviciu ar urma să se mute în interiorul Plazza Mall, din Sectorul 6 al Capitalei, unde spaţiul va fi mult mai generos iar procedurile de eliberare a paşapoartelor ar trebui să se desfăşoare mult mai repede, spun reprezentanţii statului.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Horoscop rune 27 mai – 2 iunie 2024. Mihai Voropchievici anunță fericire mare pentru două zodii
Capital.ro
Este obligatoriu în TOATĂ ROMÂNIA. Trebuie să plătiți la stat. Termenul final e 27 MAI
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Ploile mătură România! Alertă ANM de weekend
Adevarul
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. „Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
O nouă taxă pe capul românilor. Va fi scandal național
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Cine este Maria, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Autoritățile caută principalul suspect
Capital.ro
UNGARIA a ajuns deja mult prea departe. Legăturile NU MAI POT fi ignorate
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine a ucis-o pe Maria, fetița de 8 ani din Botoșani? Unchiul fetei, în vârstă de 32 de ani, este suspectul principal. A fost prins după o căutare de 12 ore!
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
LOVITURĂ privind PENSIONAREA! Anunțul care cutremură SENIORII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'