Cozi la Poștă pentru plata facturilor cu carduri de energie. Poștașii nu au primit încă cititoare pentru carduri

Sute de persoane care au primit în februarie carduri de energie se înghesuie zilele acestea să își facă plățile la curent și gaze la oficiile poștale din Capitala. Oamenii se îngrămădesc să facă plata la ghișeele oficiilor poștale, deși se poate plăti și online.

07 mart. 2023, 12:08
Cozi la Poștă pentru plata facturilor cu carduri de energie. Poștașii nu au primit încă cititoare pentru carduri

Bucureștenii au aglomerat oficiile poștale în ultimele zile. Cei mai mulți sunt beneficiari de carduri de energie care vin la poștă pentru a plăti facturile la curent și gaze. Doar în primele 3 ore de la deschiderea oficiilor poștale în care s-au putut efectua plăţi s-au înregistrat 9.000 plăţi în valoare de 3 milioane lei. Deși autoritățile au anunțat că plătițele cu cardurile de energie se vor putea face și online și direct la poștaș, mulți oameni preferă să meargă direct la Poștă. Poștașii nu au primit încă cititoare pentru carduri de energie, iar mulți beneficiari ai acestor carduri sunt bătrâni care nu știu să facă plăți online.

Citește și: Vouchere facturi 2023. Veste bună pentru românii amărâţi care nu au primit cardurile de energie

Aproximativ de 2,8 milioane de români beneficiază de carduri de energie. Primele facturi pot fi achitate pe 20 februarie, iar suma primită de la stat este valabilă până la data de 31 decembrie 2023. Plățile pot fi făcute la oficiile poștale până la data de 27 decembrie 2023.

Plățile pentru facturi se pot efectua în următoarele perioade pe baza cardurilor de energie:

– Pentru tranșa I – valoare de 700 de lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023. Plata facturii va fi efectuată până pe 30 iunie 2023;
– Pentru tranșa II – valoare de 700 de lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023. Plata facturii va fi efectuată până pe 27 decembrie 2023.

Citește și: Vești bune pentru români! Facturi cu 50% mai mici la energie. Află cum poți beneficia de această de reducere

 

Cum poți plăti facturile cu carduri de energie

La orice subunitate a Poștei Române sau la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;

Se completează plata prin mandat poștal, către contul furnizorului de energie (ori al asociației de proprietari/locatari);

Se primește dovada plății, pe care este scrisă suma rămasă după efectuarea plății, valoarea plății/plăților efectuate și furnizorul/furnizorii către care s-a efectuat plata.

Astfel, beneficiarii pot achita și online cu cardul de energie prin intermediul aplicației informatice. Se introduce seria cardului de energie și se vor putea efectua plățile cu ajutorul celor trei documente necesare: cartea de identitate, cardul de energie și factura de la furnizorul de energie.

Procedura plăților este următoarea:

1. Poşta Română – aplicație electronică

2. Beneficiarul trebuie:

– să se logheze cu seria cardului de energie

– să încarce documentele online

– să aibă o adresă de mail

3. Confirmarea de plată va fi transmisă la adresa de e-mail a beneficiarului în termen de 5 zile.